Site icon svakodnevno.me

Šef Balenciage nakon sramotne kampanje s djecom: ‘Ispričavam se, ali nije mi to bila namjera’


Direktor Balenciage, Demna Gvasalia (41) oglasio se povodom burnih reakcija publike nakon reklame u kojima prikazuje djecu u neprimjerenom kontekstu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

– Želim se ispričati zbog pogrešno odabranog koncepta kampanje i preuzimam svoju odgovornost. Bilo je neprikladno da djeca promoviraju stvari koje nemaju nikakve veze s njima. Iako ponekad kroz svoj rad volim isprovocirati ljude, nikada nisam imao namjeru to raditi s tako strašnom temom kao što je zlostavljanje djece, koje osuđujem – napisao je Demna na Instagramu. 

Foto: Instagram

Dodao je i da će poduzeti sve mjere kako bi izbjegao potencijalne greške u budućnosti te kako bi zaštitio dobrobit djece.

Podsjetimo, Balenciaga je objavila reklame na kojima djeca nose plišane torbe s medvjedićima vezanima remenjem u sado-mazo stilu te u drugom primjeru prikazuje dokumente američkog Vrhovnog suda koji se odnose na slučaj dječje pornografije. 

– Iskreno se ispričavamo za svaku uvredu koju je blagdanska kampanja možda uzrokovala. Naše plišane torbe s medvjedićima nisu trebale biti prikazane s djecom u ovoj kampanji. Odmah smo uklonili kampanju sa svih platformi – piše u objavi.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version