Site icon svakodnevno.me

Kalkulacije SP Katar 2022., što komu treba za osminu finala?

U prvih devet dana odigrane su 32 od 64 utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva u Katru, a od utorka do petka na rasporedu je još 16 nakon kojih će se razriješiti tko će u osminu finala, a tko kući.

POGLEDAJTE VIDEO: Belgijski novinar uoči Hrvatske

Skupina C

Saudijska Arabija – Meksiko, Poljska – Argentina (srijeda, 20)

Poljska prolazi pobjedom ili remijem, a ispast će ako izgubi uz pobjedu Saudijaca. Ako bi Saudijska Arabija remizirala, odlučivala bi gol-razlika. Isti je slučaj uz poraz Poljske i pobjedu Meksika.

Argentini treba pobjeda kako bi bila siguran putnik dalje. Ako remizira, proći će ako i u drugoj utakmici bude neodlučeno. Remi uz pobjedu Saudijaca Messija i društvo šalje doma, a pobijede li Meksikanci, odlučivala bi gol-razlika. Poraz joj ne igra ni u jednom scenariju.

Saudijska Arabija pobjedom će ući u osminu finala, a remi joj odgovara ako Poljska pobijedi Argentinu. Remiji u obje utakmice znače da ispada, a ako oni remiziraju, a Argentina pobijedi, odlučivat će gol-razlika. Porazom sigurno ispada.

Meksiko mora ići po pobjedu da bi zadržao bilo kakvu šansu da prođe dalje. Ako se to dogodi, treba mu pobjeda Poljske. Ako Argentina i Poljska remiziraju, između Meksika i Argentine odlučivat će gol-razlika. Ako pobijedi Argentina, Meksikanci će se po golovima mjeriti s Poljacima.

Skupina D

Tunis – Francuska, Australija – Danska (srijeda, 16 sati)

Francuska se plasirala u osminu finala i završit će na prvom mjestu ako ne izgubi od Tunisa, a Australija pobijedi Dansku. Tad bi odlučivala gol-razlika.

Australija će proći pobjedom, a odgovara joj i neodlučeno ako Tunis ne pobijedi Francusku. Takav rasplet bi zbog gol-razlike dalje odveo afričku reprezentaciju.

Danska mora pobijediti Australiju i proći će kao drugoplasirana osim ako Tunis pobijedi Francusku. U tom slučaju gledala bi se razlika golova.

Tunis mora pobijediti Francusku i navijati da Australija ne pobijedi Dansku.

Skupina E

Kostarika – Njemačka, Japan – Španjolska (četvrtak, 20 sati)

Španjolska prolazi u osminu finala pobjedom i remijem, a igra joj i (ne previsok) poraz zbog dobre gol-razlike, ali samo ako Kostarika ne pobijedi Njemačku.

Japan može proći pobjedom ili remijem ako i u drugoj utakmici bude remi. Ako izgubi, ispada, a ne igra mu ni remi ako Kostarika pobijedi Njemačku. Gol-razlika odlučivala bi ako remizira i Njemačka pobijedi.

Kostarika će pobjedom ući u osminu finala, a može i remijem ako Španjolska pobijedi Japan. Ako pobijedi Japan, onda bi odlučivala gol-razlika. Remiji u obje utakmice joj ne igraju.

Njemačka više nema pravo na loš dan i mora pobijediti, ali ni to joj možda neće biti dovoljno. Istovremeno treba navijati i za Španjolsku. Ako Njemačka pobijedi, a u drugoj utakmici bude remi ili pobijedi Japan, odlučivat će gol-razlika.

Skupina F

Hrvatska – Belgija, Kanada – Maroko (četvrtak, 16 sati)

Hrvatska sigurno prolazi pobjedom ili remijem, a i poraz joj odgovara ako Kanada pobijedi Maroko. Tad bi odlučivala gol-razlika.

Maroko će također proći pobjedom ili remijem, a izgubi li, navijat će za Belgiju i bolju gol-razliku.

Belgiji za osminu finala sigurno igra pobjeda, a remijem može proći ako Kanada pobijedi Maroko i bude ispred po gol-razlici. Izgubi li, ispada.

Skupina G

Srbija – Švicarska, Kamerun – Brazil (petak, 20 sati)

Brazil je prošao, a prvo će mjesto potvrditi pobjedom ili remijem. Ako izgubi, a Švicarska pobijedi, o prvom mjestu odlučivat će gol-razlika.

Švicarska će proći pobjedom, a ispasti porazom. Uz pobjedu može završiti i prva ako Brazil izgubi od Kameruna, tad bi se gledala gol-razlika. Ako Švicarska remizira, proći će uz pobjedu Brazila i remi. Ali remi uz pobjedu Kameruna mogao bi dalje odvesti Afrikance, ovisno o gol-razlici.

Srbija i Kamerun trebaju pobjedu kako bi zadržali šansu da prođu u osminu finala. Ako pobijede jedni i drugi, o drugom mjestu odlučivala bi gol-razlika.

Skupina H

Gana – Urugvaj, Južna Koreja – Portugal (petak, 16 sati)

Portugal je prošao, a bit će prvi ako pobijedi ili remizira.

Gana će u osminu finala pobjedom, a remi joj igra ako Južna Koreja ne pobijedi Portugal. Ako Korejci pobijede, onda bi odlučivala gol-razlika.

Urugvaj i Južna Koreja moraju ići po pobjedu ako žele ostati u igri. Urugvaj će pritom proći ako Koreja ne pobijedi Portugal. Pobijede li obje momčadi, o drugom mjestu odlučivat će gol-razlika.

Kriteriji u slučaju istog broja bodova

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version