Site icon svakodnevno.me

Njemački reprezentativci prekrili usta uoči Japana u znak protesta Fifi

Njemačka nogometna reprezentacija prvu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu izgubila je 1-2 od Japana, a uoči dvoboja iznenadila je brojne prekrivši usta prilikom fotografiranja. 

Tom su gestom protestirali zbog Fifine odluke kojom se “One Love” trake u duginim bojama ipak ne smiju nositi, a svim sucima naređeno je da se kapetanima koji to naprave sankcionira žutim kartonima. 

Nijemci su poslali snažnu poruku vodstvu Fife koja je ipak popustila zbog pritiska domaćina, a iza svega stoji DFB (Njemački nogometni savez) koji je inicijativu potvrdio na društvenim mrežama. 

“Našom kapetanskom vrpcom željeli smo dati primjer vrijednosti koje živimo u reprezentaciji, to su različitost i međusobno poštovanje. Budite glasni zajedno s drugim narodima. Ne radi se o političkoj poruci, o ljudskim pravima ne može se pregovarati. To bi se trebalo podrazumijevati. Nažalost, još uvijek nije tako. Zato nam je ova poruka tako važna. Zabraniti nam vrpcu je kao zabraniti nam usta. Naš stav ostaje!” službena je poruka njemačkog saveza na Twitteru.

Foto: MOLLY DARLINGTON

Zbog Fifine odluke, od nošenja traka u duginim bojama kao znak podrške LGBTQ zajednici odustali su i Engleska, Wales, Nizozemska, Belgija, Danska i Švicarska.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version