Site icon svakodnevno.me

Iranski izbornik nakon poraza od Engleske

Iranska nogometna reprezentacija u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Kataru izgubila je od Engleske s 2-6, a jedini dva gola zabio je Bukaya Saku. 

Englezi su od starta dominirali te su zasluženo uzeli tri boda, a golove su zabili Jude Bellingham, Raheem Sterling, Marcus Rashford i Jack Grealish.

Izbornik iranske reprezentacije, Portugalac Carlos Queiroz nakon poraza se osvrnuo na golmana Beiranvanda koji se ozlijedio prilikom sudara glavama sa suigračem zbog čega je vjerojatno zaradio potres mozga. 

– Ovo nije bio poraz, ovo je za nas bio dobar trening. Naučili smo da se trebamo dobro spremiti za iduće utakmice. Ovaj rezultat se za nas ne računa, računamo na utakmice s Walesom i SAD-om. Što se tiče golmana Alireze Beiranvanda, nakon sutrašnjih pregleda znat ćemo više o njegovom stanju – rekao je iranski izbornik Carlos Queiroz. 

Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Iranski reprezentativci prije početka susreta nisu pjevali himnu, a dio navijača razvio je transparente s natpisom “Women. Life Freedom” u znak podrške prosvjednicima koji se zalažu za ženska prava u Iranu nakon smrti mlade Kurdkinje Mahse Amini koja je preminula u policijskom pritvoru.

– Moramo biti u utakmici. Sa svim problemima koje imamo, teško se koncentrirati. Siguran sam da ćemo se vratiti jači i koncentriraniji na nogomet. Došli smo ovdje zbog nogometa. Nije mi jasno zašto su neki navijači protiv ekipe. Ako neće navijati za nas, bolje da su ostali kući – zaključio je. 

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version