Site icon svakodnevno.me

Katar traži potpunu zabranu alkohola na Svjetskom prvenstvu

Samo dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, katarska kraljevska obitelj vrši pritisak na Fifu da u potpunosti zabrani prodaju alkohola na svim stadionima, piše Daily Mail.

Naime, prema strogim i rigoroznim pravilima zemlje domaćina, alkohol je zabranjen na svim javnim mjestima, a organizatori SP-a napravili su iznimku pa će se posluživati samo u službenim fan zonama i na stadionima za vlasnike VIP ulaznica. Pivo se može popiti i u hotelu i baru ako imate 21 godinu, ali ispijanje alkohola na ulicama, trgovima i ostalim javnim površinama je zabranjeno. 

Veliki Fifin sponzor je Budweiser koji očekuje veliku zaradu od Svjetskog prvenstva, a dodatnim ograničavanjem uvelike bi im naštetili. U slučaju zabrane, Fifa bi prekršila multimilijunski ugovor s Budweiserom te bi ostala bez velike sponzorske zarade. 

Foto: YARA ABI NADER/REUTERS

Pivo će biti dostupno za navijače koji će za isto trebati izdvojiti više od 100 kuna, a limitirani su na samo četiri kako bi spriječili opijanje. U slučaju da se netko od gledatelja napije, mogao bi završiti u posebnoj zoni za triježnjenje. 

Fifa je ovog tjedna već napravila jedan ustupak katarskim organizatorima koji su naveli da su koncesijski štandovi s pivom previše nametljivi. Fifa se složila pa su ih premjestili na manje vidljiva mjesta. 

U slučaju da do zabrane zbilja dođe, alkohol će biti dostupan samo onima koji će utakmice gledati iz VIP lože za koju je potrebno izdvojiti 22.450 dolara odnosno više od 160.000 kuna. 

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version