Site icon svakodnevno.me

Policija pretresla Vuškovićev stan u Hamburgu, zaplijenila mu osobni laptop i mobitel

Mario Vušković (20) preko noći se našao u velikom problemu nakon što je njegov prošlotjedni test na doping bio pozitivan. Mladi hrvatski stoper u sebi je imao tragove eritropoetina, hormona koji regulira stvaranje eritrocita, odnosno crvenih krvnih stanica kako bi na sebe mogle vezati više kisika i time pospješuju mogućnosti onog koji ih koristi. 

Takva vrsta dopinga zabranjena je još od 1988., a pronađena je, između ostalih, i u krvi Lancea Armstronga nakon čega su Amerikancu oduzete sve pobjede na Tour de Franceu.

Foto: Axel Heimken/DPA

Vušković je već zatražio B uzorak, a dok Njemački nogometni savez ne poduzme daljnje mjere, privremeno je suspendiran. Odluka o idućim postupcima bit će donesena početkom idućeg tjedna.

Međutim, ako i B uzorak bude pozitivan, odnosno ako se pokaže da je Vušković doista uzimao eritropoetin, može dobiti čak i četverogodišnju suspenziju od nogometa.

Štoviše, njemački Mopo prenosi da se u cijeli slučaj umiješala i policija koja je pretražila njegov stan u Hamburgu te zaplijenila njegov mobitel i laptop.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vušković je dobio podršku kluba, no neće više trenirat s momčadi. Iz istog razloga nije se našao ni na popisu Igora Bišćana za prijateljske susrete u Puli..

– Ne želim zamišljati što se sada događa s Marijem. On dolazi iz vrlo ugledne, sportske obitelji. Mario živi i voli nogomet. Nadam se da su pogriješili u laboratoriju – komentirao je bivši igrač HSV-a i danas Dalićev pomoćnik Ivica Olić.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version