Site icon svakodnevno.me

HNL Slaven – Hajduk; Delegat: Torcida je upaljačem i stolcem pogodila suca u glavu

Veliki kaos izazvalo je nekoliko huligana iz skupine navijača Hajduka u Koprivnici. Oko 1200 pripadnika Torcide priredilo je cirkus na susretu Slaven Belupa i Hajduka (2-2) zbog čega je utakmica bila prekinuta, a pomoćnom sucu Anti Mariću liječnici su morali pružiti pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predmeti s tribine krenuli su letjeti na travnjak nešto prije 40. minute utakmice, a delegat je u službenom zapisniku nakon susreta potvrdio da je Torcida pomoćnog suca Marića pogodila otkinutom sjedalicom.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

– Gostujuća navijačka skupina Torcida (1200 pripadnika) smještena na južnom dijelu zapadne tribine u prostoru cijeloga “C” sektora, u 36. minuti prilikom prekida igre uvjetovane sudačkom odlukom, počinju bacati više otkinutih sjedalica, polupraznih plastičnih čaša te sitnih predmeta na prostor terena za igru kojom prilikom je pogođen u glavu pomoćni sudac Anto Marić. I to prvi put s upaljačem te odmah nakon toga s otkinutom plastičnom sjedalicom (u trenutku kada je pogođen, sudac se nalazio ispred službenih klupa domaćeg kluba nakon čega je prekinuta igra u trajanju od 10 minuta). Tom prilikom je istome pružena liječnička pomoć. Unutar navedenog vremena održan je Liga sastanak na kojem je pomoćni sudac Anto Marić izjavio da može nastaviti utakmicu. Istom prilikom ovlašteni predstavnici policije su izjavili da nisu u mogućnosti isprazniti dio tribine od kuda su dolazili navedeni incidenti – stoji u službenom zapisniku nakon utakmice.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Službeni delegat Željko Ukić iznio je još nekoliko opaski s utakmice.

– Također, u 86. minuti ista navijačka skupina uzvikuje “Cigane, cigane” kod sudačke odluke dok u 93. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini. Nakon završetka utakmice i prilikom izlaska s terena, suce su na ulazu u tunel navijači smješteni na središnjem dijelu zapadne tribine gađali plastičnim čašama s pićem i vrijeđali raznim povicima – naveo je u zapisniku.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version