Site icon svakodnevno.me

Veliko srce Kate Winslet: Majci bolesne kćeri donirala 146.000 kuna kako bi ostala na životu


Zvijezda ‘Titanika’ Kate Winslet (46) donirala je 17 tisuća funti (146 tisuća kuna) majci koja ima enorman račun za energiju zbog medicinskih aparata koji njezinoj kćeri osiguravaju da živi. Prema pisanju američkih medija, vijeće Clackmannanshirea je upozorilo majku Carolynne Hunter (49) da bi njezin račun za struju i plin sljedeće godine mogao dostići taj iznos no njezina kćer Freya (12) ima tešku cerebralnu paralizu i jednostavno joj treba kisik zbog kroničnih problema s disanjem. 

Foto: Reuters/Pixsell

Nakon što je to čula holivudska glumica Winslet odmah je intervenirala kako bi pomogla majci u nevolji te je donirala 17 tisuća funti obiteljskoj GoFundMe stranici. Osim toga, glumica koja je u rujnu snimala film kod nas, u Dubrovniku, kontaktirala je majku bolesne kćeri kako bi joj pružila podršku.

– Naše putovanje kao obitelji bilo je vrlo traumatično i jednostavno se osjećala kao da sam na rubu. Kada sam čula za novac samo sam se rasplakala – mislila sam da nije pravi. Još uvijek razmišljam je li ovo stvarno? – ispričala je Carolynne Hunter.

Obitelj Hunter živi u Tillicoultryju, u zgradi koja nije energetski učinkovita, ali ima mjesta za svu Freyinu opremu. Godišnje plaćaju oko 6500 funti (55.944,79 kuna) za rad opreme i grijanje kuće. Ipak, u nekim sobama Hunter je čak isključila grijanje kako bi uštedjeli novac. Hunter radi na puno radno vrijeme, ali za umjerenu plaću te zbog toga ne dobiva dodatnu potporu kao i oni s niskim primanjima. 

Posljednjih mjeseci grije se samo soba od Freye kako bi joj bilo ugodno, ali zbog visokih troškova i to se moralo smanjiti. 

Foto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL

Osim cerebralne paralize, Freya se mora zbog problema s disanjem oslanjati na kisik, osobito tijekom noći. Zbog toga obitelj treba pomoć najmanje dvije medicinske sestre koje bi pratile Freyin broj otkucaja srca kao i razinu kisika. 

– Još uvijek se smrzavamo, a još nismo ni u minusu. Preklinjem osoblje da ne pali grijanje ako nije neophodno. Vijeće je postavilo solarne panele kako bi pomoglo s nestankom struje, ali ne vjerujem da će to pomoći s računom – izjavila je zabrinuta majka, piše Daily Mail.

Podsjetimo, Kate je u rujnu u Kuparima kod Dubrovnika snimala film o fotoreporterki Lee Miller, a fotografi su je snimili na setu u vojnoj uniformi.

Glumica je bila okružena filmskom ekipom među ruševinama u Starom hotelu Grand, a na sebi je nosila maslinastu vojnu uniformu, dok je na glavi imala kacigu.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO: PETA EPIZODA EKSPERIMENTA S ANĐELKOM I RENEOM

AKO STE PROPUSTILI POGLEDAJTE I ČETVRTU EPIZODU EKSPERIMENTA

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version