Site icon svakodnevno.me

Ragbijaši na Švedsku, kapetan Jurišić iščekuje rođenje djeteta

Nakon tijesnog poraza od Ukrajine 27-22 u dramatičnoj utakmici u Zagrebu, hrvatski ragbijaši u subotu od 14 sati igraju drugu utakmicu Europskog prvenstva Trophy divizije. U Stockholmu naše čeka Švedska.

I dok su Šveđani već neko vrijeme u tom rangu europskog ragbija, naši su se prvi put našli tako visoko. Na razini na kojoj neke reprezentacije čine i profesionalni igrači.

– Imamo puno problema, ali kod nas je ragbi amaterski sport pa igrači moraju uzimati slobodne dane s posla da bi došli igrati zareprezentaciju. Zato im i govorim da su zaslužili ulazak u ovu diviziju i sad nek’ uživaju – kaže izbornik Anthony Poša.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

No, i on je na mukama kako složiti momčad jer dobar dio igrača koji su bili u kadru za Ukrajinu nije mogao na put u Švedsku u petak u zoru.

– Glassie i Perlain su se ozlijedili, Ćorić, Perić i Vlajčević nisu mogli zbog privatnih obveza, a nema ni kapetana Jurišića – dodao jePoša.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nik Jurišić, koji je bio naš najbolji igrač i u porazu od Ukrajine, propustio je putovanje u Švedsku jer iščekuje rođenje djeteta.

Novi su na popisu, među ostalima, Martin Altamirano, koji stiže iz Argentine, i Dino Kodžić, bivši igrač Nade, koji igra u Švedskoj.

Sastav za Švedsku:

1 Ivan Kordun2 Martin Altimarino3 Denis Brečić4 Marin Miloš5 Toni Miloš6 Hayden Jurlina7 Andrija Galić8 Marko Buljac

9 Niko Vranešević10 Duje Plazibat11 Jan Vlašić12 Marko Grčić (c)13 Filip Perica14 Gregor Dominiko15 Niko Pavlović

16 Stipe Brčić17 Stipe Žigo18 Tomislav Stipić19 Marko Svaguša20 Dino Kodžić21 Martin Rešković22 Dominik Fišić23 Ivan Prološčić

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version