Site icon svakodnevno.me

Bijes u Italiji, ispred katedrale iz 1067. godine fotografirali golu ženu: ‘To je mjesto bogoslužja’


U Amalfiju u Italiji nepoznata žena gotovo gola, zaogrnuta tek crvenim platnom pozirala je ispred katedrale posvećene sv. Andriji. Snimka je osvanula na društvenim mrežama i izazvala salvu reakcija, ponajviše negativnih. 

Nakon češke turistkinje koja se nedavno sunčala u toplesu na ratnom spomeniku te Amerikanaca koji su se kupali u venecijanskim kanalima, tri posjetitelja u Amalfiju, prema pisanju CNN-a odgovarati će za ‘opscene radnje’ nakon što je izašla snimka žene kako se improvizirano fotografira gola na stepenicama katedrale iz 1067. godine. Scena je snimljena oko 7.30 ujutro. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Povjesničarka umjetnosti i spisateljica Laura Thayer, koja piše blog Ciao Amalfi, tvrdi da je scena uvrijedila stanovnike. 

– Šokantno je što se to dogodilo ispred crkve. Duomo je mjesto bogoslužja i mjesto koje stanovnici jako cijene. Ta katedrala i ulaz u nju imaju posebno mjesto u uspomenama lokalnog stanovništva. Brončana vrata podsjećaju na dane Republike Amalfi, a otvaraju se za procesije, za vjenčanja, za sprovode, trenutke koji čine život – tvrdi spisateljica. 

Katedrala je posvećena apostolu svetom Andriji, a njegove se relikvije navodno ondje čuvaju od 1206. godine. Izgrađena je tijekom procvata Amalfija kao pomorske velesile koja se suprotstavljala Genovi, Veneciji i Pisi.



Source link

Exit mobile version