Sport

Hrvatska – Srbija: Ako ne pobijedimo sa šest razlike, Francuzi nas mogu izbacitiBaš mi je bilo čudno kako su Francuzi odigrali završnicu…

Komentirali su to svi u rukometnoj Hrvatskoj u ožujku prošle godine. Suzdržavali su se uprijeti prstom u čast Francuza, najdalje je otišao predsjednik saveza Tomislav Grahovac kazavši:

– Mi nismo bili nadigrani nego izigrani.

Sjećate se što se dogodilo? U kvalifikacijama za Olimpijske igre Hrvatska je u skupini u Montpellieru na otvaranju izgubila od Francuske 30-26, potom je pobijedila Portugal 25-24 i u zadnjem kolu autsajdera Tunis 30-27. Ali dva i pol sata kasnije igrali su Francuska i Portugal.

Francuzi su vodili sedam razlike, Portugalci su se nekim čudom vratili u utakmicu, u zadnjoj minuti Francuzi su nekako izgubili loptu i omogućili Silvi da dvije sekunde prije kraja zabije za pobjedu Portugala 29-28. Svi su završili sa po četiri boda, Hrvatska s najlošijom gol razlikom u tom krugu.

– Ma neeee, pa nismo pustili utakmicu, to je sport, takve se stvari događaju – govorili su Francuzi glumeći nezaintesiranost što su tako, nevjerojatnim raspletom, izbacili iz konkurencije za olimpijsko odličje ozbiljnog konkurenta.

Eh sad, deset mjeseci kasnije kulisa je spremna za gotovo isti scenarij na Europskom prvenstvu. Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Francuske 27-22, u drugom igra s izravnim konkurentom za drugo mjesto, Srbijom, a u trećem s autsajderom Ukrajinom. Dva i pol sata prije nego što se sučele Francuska i Srbija.

‘Francuska kuhinja’ opet je moguća, Francuzi bi opet mogli odigrati ‘u leru’ i priuštiti si poraz od puno lošijih Srba kako bi izbacili Hrvatsku. Istina, ovaj put, za razliku od Montpelliera, i oni imaju što izgubiti, jer u tom bi slučaju u drugi krug ušli bez boda i vjerojatno morali pobijediti sve, pa i Dansku, za polufinale. No, trikolori svakako imaju samopouzdanje da to i mogu.

I zato Horvatovi ‘kauboji’ moraju večeras isprašiti Srbe s više od pet razlike pa riješiti i Ukrajinu. Da ni u kojem raspletu ne mogu završiti treći. Kvalitete i samopouzdanja imaju dovoljno.Source link