Home

Žive glamurozno: Najljepše deve Saudijske Arabije borave u vrlo luksuznom i skupom hotelu

Žive glamurozno: Najljepše deve Saudijske Arabije borave u vrlo luksuznom i skupom hoteluKada najljepše deve Saudijske Arabije borave u luksuznom kompleksu u blizini Rijada, vode glamurozan život, uz toplo mlijeko i grijane boksove. Za oko 700 kuna po noćenju deve se tretiraju poput kraljica, ošiša ih se, očetka i tetoši prije nego krenu sudjelovati u natjecanjima ljepote, na kojima su milijunski ulozi.

.:

Deve, od kojih su mnoge u najmu, bivaju podvrgnute i raznim provjerama. Pazi se na ilegalne intervencije poput botoksa, zbog kojih bi mogle biti izbačene zbog varanja. Četrdeset i tri deve su diskvalificirane kada su kontrolori uočili te iste prekršaje poput botoksa, silikona i filera ubrizganih u usne, grbe i repove životinja. I sve se radi u okruženju koje je sigurno za Covid kako bi se spriječila bilo kakva žarišta epidemije.

Tatman, opisan kao prvi hotel za deve, pustinjski je kompleks na otvorenom u blizini godišnjeg Festivala deva kralja Abdelaziza, koji ima nagrade u ukupnom iznosu od 450 milijuna kuna. To je logičan korak za unosnu industriju u toj regiji u kojoj su deve cijenjene kao simbol tradicionalnog života. Životinje se ocjenjuje na temelju obilježja kao što su oblik usne, vrata, grbe i boje, a pobjede su itekako prestižne za njihove vlasnike.

Omair al-Kahtani, Saudijac, prijavio je 80 deva u Tatman na 16 dana, rekavši da će ga to koštati milijun do milijun i pol kuna.

– Objekt je vrlo udoban, jer deve ostaju pod njihovom brigom i prolaze redovite liječničke preglede – rekao je 51-godišnji poduzetnik za AFP.

Prošlih godina Kahtani i njegovi pomoćnici postavljali su šatore u blizini festivala, brinući sami o devama. Kompleks ima 120 ograđenih prostora za jednu ili dvije deve. Svaki je opremljen plastičnim posudama za vodu i stočnu hranu.

Odjava iz hotela je u 12:30 sati. 50 radnika brine o životinjama i drže ih pod strogim sanitarnim uvjetima, kako bi se rizik od slučajeva Covida sveo na najmanju moguću mjeru. O popularnosti objekta govori i prihod koji ostvaruje, a on iznosi više od 10 milijuna kuna.

Mnoge od četveronožnih gošća sudionice su i na natjecanju Mazajen al-Ibl, najvećem svjetskom izboru ljepote deva i vrhuncu Festivala kralja Abdelaziza.