Sport

‘Stric Darijo mi je poručio: Samo se baci na glavu i bit će dobro…’Oni su predivni momci. Morat će odrasti preko noći, ali ovo im je sjajno iskustvo.

Tako je izbornik Hrvoje Horvat pohvalio otkrića Eura, dvojicu mladića koji su u porazu od Francuske 27-22 oduševili navijače. Tin Lučin (22) s vanjskih pozicija četiri puta je matirao francuskog vratara Gerarda, dok je Zvonimir Srna (23), uz dobru obrambenu predstavu, zabio jednom.

Zvonimir Srna je nećak dugogodišnjeg kapetana “vatrenih” Darija Srne. Darijo i Zvonimirov otac Renato su braća. Renato Srna bio je nogometni golman, član Neretve dok je bila u 1. HNL, pa je i Zvonimir, koji više nije mali (202 cm, 23 godine), počeo s nogometom.

– Igrao sam beka kao i stric, ali nisam baš bio toliko dobar. I onda sam prešao na rukomet. Poslije srednje škole otišao sam studirati ekonomiju u Dubrovnik, a tamo je trener bio Zlatko Saračević. Na fakultetu se i nisam proslavio, ali tu je počela moja rukometna karijera – pričao je jednom prilikom Zvonimir Srna, a jučer je hrvatski reprezentativac kojemu je stric Darijo poslao podršku potpore dodao:

– Da, stric mi je poslao poruku i rekao da igram pametno, koncentrirano, da se bacam na glavu i da nema straha. Ma svi mi zajedno reprezentativci imamo jednu grupu, a u njoj smo dobili i poruke podrške Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića. Puno nam to znači.

Srna je u 47. minuti dobio isključenje protiv Francuza. Došlo je do naguravanja, uz teške riječi.

– Nije izašlo izvan okvira sportskog ponašanja. Normalno je u sportu malo se porječkati, tim više što se radi o rivalu poput Francuske – poručio je igrač PPD Zagreba.

Nikša Kaleb kaže da je povukao genetiku od majke.

– Da, i ona je bila rukometašica, igrala je u Metkoviću. Je li zadovoljna mojom prezentacijom? Koliko može biti zadovoljna kad se izgubi, ha-ha. Ali vidjeli smo da možemo igrati s Francuzima.

Tin Lučin je potpuno drugačija priča, već je u ranim danima puno obećavao, pa je skupio dosta inozemnog iskustva. Bio je jedan od najboljih strijelaca španjolskog Ademar Leona, a danas nastupa za poljsku Wislu Plock. Još 2016. oduševio je na kadetskom Euru u Koprivnici, iz Zameta prešao u Zagreb, no tamo se i malo – pogubio. Kod Saračevića se u PPD-u Zagreb nije naigrao. Vratio se u Zamet, pa odlučio zaputiti u inozemstvo i pogodio odlaskom u Ademar Leon.

– Novi sam, ali nema pritiska, više su to ponos i čast. Stvarno je lijepo vidjeti pune tribine naših navijača, bili su nam vjetar u leđa. I Ivano Balić mi je dao neke savjete, on puno pomaže mlađim igračima – završio je LučinSource link