Home

Marko Livaja neće biti drastično kažnjen za povike u zračnoj luci!Marko Livaja u nedjeljnom je derbiju “razbio” Dinamo, pa po povratku u Split na ramenima navijača predvodio navijačku pjesmu. I u nekoliko navrata “opleo” po Dinamu. Trenutačno najbolji igrač Prve HNL glasno je zapjevao “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”, a te se scene cijeli dan vrte po raznim WhatsApp grupama. I da, Livaja je pogriješio, koliko god emotivno doživio pobjedu nad Dinamom, takve su stvari u civiliziranom okruženju – nedopustive.

Opet, Marko Livaja nije niti prvi niti posljednji koji se u naletu emocija malo “zaletio”.

Tko zna, možda cijeli slučaj završi i na stolu Disciplinskog suca Prve HNL Alana Klakočera, ali Livaja za svoje “nepodopštine” sigurno neće biti drastično kažnjen.

Prije nešto više od dvije i pol godine sličnu je stvar napravio i Stanko Jurić koji je poslije Hajdukove pobjede (4-0) nad Rijekom otišao na sjevernu tribinu i s Torcidom zapjevao: “I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama…”, kasnije se ispričao i dobio novčanu kaznu od pet tisuća kuna.

Ali, ne brinite, takvih je ispada bilo i na “suprotnoj strani”.

U Dinamu su tako 2009. godine slavili novi naslov prvaka Hrvatske vozeći se po tartan stazi maksimirskog stadiona u otvorenom autobusu iz kojeg se orila pjesma: “Jebi se, jebi Splite, Dinamo šampion”.

Disciplinski sudac Prve HNL tada je bio Krešimir Vlajčević koji je novčano kaznio dva najglasnija dinamovca Ivana Kelavu i Ivicu Vrdoljaka.

Ma u višegodišnjoj priči Dinama i Hajduka bilo je puno takvih situacija, Dino Drpić je navijačima Hajduka pokazivao golu stražnjicu, Tomo Šokota gol u derbiju slavio pokazivanjem majice “Uvik kontra Splita”, a nitko od njih nikada nije bio kažnjen zabranom igranja. Pa niti jedne jedine utakmice. I ta se priča sada neće promijeniti na slučaju Marka Livaje.

Uostalom, Hajdukova “desetka” jedina svoj grijeh nije počinila na samom stadionu, već 400-tinjak kilometara dalje.

I baš zbog toga njegovi su grijesi i nešto manji…