Home

Microsoft gasi LinkedIn u Kini: ‘Poštivanje tamošnjih pravila postalo prevelik izazov’

Microsoft gasi LinkedIn u Kini: 'Poštivanje tamošnjih pravila postalo prevelik izazov'


Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.

“Suočavamo se sa znatno većim izazovima u radnom okruženju i sve većim problemima u usklađivanju poslovanja u Kini”, napisao je viši potpredsjednik LinkedIna Mohak Shroff na svom blogu.

LinkedIn je bila jedina velika zapadna društvena mreža dostupna u Kini.

Kada je 2014. pokrenut u toj zemlji, LinkedIn je pristao na zahtjeve tamošnje vlade, obećavši da će svoj posao obavljati transparentno. No iz LinkedIna je rečeno da se nisu slagali s cenzurom koju je kineska vlada provodila. 

Microsoftov potez uslijedio je nakon što je LinkedIn kritiziran zbog blokiranja profila nekoliko novinara. 

Kompanija je je nedavno na ‘crnu listu’ stavila profile nekoliko novinara, među kojima su Melissa Chan i Greg Bruno.

Greg Bruno, autor knjige o postupanju Kine prema tibetanskim izbjeglicama, za Verdict je rekao da nije iznenađen što se to nije svidjelo Komunističkoj partiji Kine, ali da je “zaprepašten što američka tvrtka udovoljava zahtjevima strane vlade”.

LinkedIn će krajem ove godine pokrenuti drugu verziju svoje platforme, pod nazivom InJobs koja će biti specijalizirana samo za poslove.

No, platforma neće uključivati društvene sadržaje niti će korisnici moći objavljivati i dijeliti sadržaj.

>> . Predstavljena hrvatska, električna verzija moćne ulične čistilice

Video Player is loading.

Current Time 0:00

Duration -:-

Remaining Time -0:00

 Huaweijeve 5G antene‘ZELENIJE’ 5G MREŽEDo 2030. godine svaki mjesec skidat ćemo po 600 gigabajta podataka s mobilnih uređaja!šest zahtjevaOsudili ih na društvenim mrežama: Par došao u restoran s detaljnim uputama za kuharaMOBILE BIZNIS FORUMŠef Huaweija pozvao ICT industriju da zajedno rade na sljedećoj fazi razvoja 5G mreža


Source link