Home

Sarajevo u Zagrebu uz glazbu, knjige, filmove…

Sarajevo u Zagrebu uz glazbu, knjige, filmove...


Već desetu, jubilarnu godinu festival “Ja BiH… Pet dana Sarajeva u Zagrebu” okuplja sve zaljubljenike u bosanskohercegovačku glazbu, likovnost, film, gastronomiju… Događanje od pet dana u kojem se uživa od srca započelo je prekjučer, a do 16. listopada na nekoliko lokacija u Zagrebu predstavit će se sarajevski likovni, filmski i glazbeni umjetnici. Filmski program u Kinoteci danas počinje u 18 sati projekcijom omnibusa “Šta tebi znači BiH” redateljica Alme Cocay, Ree Memić, Sare Ristić i Mirele Salihović.


CIJENE DIVLJAJUIstražili smo: Hrvati idu po benzin i hranu u BiH, evo koliko možete uštedjeti


U KiC-u je na programu pak književna večer s Darkom Cvijetićem uz Damira Uzinovića, direktora festivala Bookstan i Baybook te kantautora i šansonijera Narcisa Vučinu. Sutra se u Kinoteci može pogledati “Pun mjesec”, dugometražni prvijenac Nermina Hamzagića, a KIC će obilježiti 25 godina filma “Savršeni krug” Ademira Kenovića, hommage legendarnom Mustafi Nadareviću.

. U Galeriji Klovicevi dvori otvoren je festival “Ja BiH… Pet dana Sarajeva u Zagrebu”

Video Player is loading.

Current Time 0:00

Duration -:-

Remaining Time -0:00

 

Završni dan festivala u Napretkovu kulturnom centru rezerviran je za program “COOLturna špica” koji vode Ismet Efendić i Goran Štrbac, dok će za glazbeni program biti zaduženi Narcis Vučina, Emir Bukovica/Bukowsky te fado pjevačica Maja Milinković. Sarajevska turistička zajednica predstavit će program “Moje Sarajevo moja priča”, a u Kinoteci će se prikazati filmovi Miroslava Ćire Mandića “Stvari na čuvanje“ i “Sanremo”. Ulaz na gotovo sva događanja je slobodan, uz poštivanje mjera. 

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda