Home

Novi detalji o Dancu koji je napravio pokolj u Norveškoj: ‘Prešao je na islam i bio poznat policiji’

Novi detalji o Dancu koji je napravio pokolj u Norveškoj: 'Prešao je na islam i bio poznat policiji'


Danac koji je u srijedu lukom i strijelom u norveškom gradu Kongsberg ubio pet i ozlijedio dvije osobe ranije je prešao na islam i bio je poznat policiji, potvrdila je norveška policija.

Načelnik norveške regionalne policije Ole Bredrup Saeverud rekao je da je policija kod 37-godišnjeg danskog državljanina ranije identificirala znakove radikalizacije. Muslimanski obraćenik, za kojeg se vjeruje da je djelovao sam, nalazi se trenutno u pritvoru, prenosi RT.

Policijska glasnogovornica Ann Irén Svane Mathiassen rekla je lokalnim medijima da je 37-godišnjak policiji poznat po “nekoliko različitih pitanja” i da je “nekoliko puta bio u kontaktu sa zdravstvenom službom”.
U napadu u Kongsbergu ubijeno pet osoba | Autor : NTB

Foto: NTB

U napadu u Kongsbergu ubijeno pet osoba


Severud je potvrdio da je osumnjičeni surađivao nakon uhićenja, ali nije otkrio što im je kazao. Nakon incidenta u srijedu navečer, policija je rekla da će istražiti je li incident povezan s terorizmom.

U napadu su ubijene četiri žene i jedan muškarac, svi u dobi između 50 i 70 godina, izvijestili su norveški mediji.

Podsjetimo, muškarac je lukom i strijelom napao na nekoliko lokacija u gradu Kongsbergu koji broji oko 28 tisuća stanovnika te se nalazi 68 km jugozapadno od Osla. Vjeruje se da je napadač djelovao sam. Napad se odvio u 6 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu.

Broj ubijenih čini ovo najgorim napadom u Norveškoj od 2011., kad je krajnje desni ekstremist Anders Behring Breivik ubio 77 ljudi, većinom tinejdžera koji su prisustvovali političkom kampu za mlade.


Man kills several people in Norway in bow and arrow attacks, in KongsbergNAPAD LUKOM I STRIJELOMU Norveškoj petero ubijenih, još dvoje ozlijeđeno. Napadač je 37-godišnji DanacMan kills several people in Norway in bow and arrow attacks, in KongsbergNAPADAČ UHVAĆENNapad lukom i strijelom u Norveškoj: Najmanje četvero osoba ubijenoPREMIUM ANALIZA

Pandorini spisi razotkrili veliku dilemu. Tko će bogate spriječiti da varaju?


Source link

NordVPN Specijalna Ponuda