Sport

Hajdukova zaklada Bilo srce daje stipendiju za studente od 8000 kunaU trofejnoj dvorani Hajdukove Akademije Hajdukova humanitarna organizacija Bilo srce predstavila je novo izdanje projekta “Stipendist Biloga srca”. Petoro studenata koji se jave na natječaj i budu izabrani dobit će stipendije u iznosu od po 8000 kuna. Riječ je o deset mjesečnih stipendija po 800 kuna koje će izabranima zasigurno pomoći da okončaju studij.

– Hajduk je klub okrenut zajednici, a akcija “Stipendist Bilog srca” je samo jedna korak u tom smjeru. Hajduk jer društveno odgovoran, a posebno prema studentima, jer, studenti su ga i osnovali prije 110 godina i započeli ovu lijepu priču. Želimo dati dodatni motiv i nadu studentima da rade i uspiju te da nakon toga i oni nešto vrate zajednici. Ovaj prostor Hajdukove akademije u kojem se nalazimo nije izabran slučajno, u sve ove trofeje utkana je volja, želja, trud, rad te hajdučka vrijednost od svakog djeteta koje ga je osvojilo – kazala je Marinka Akrap ispred Hajdukove uprave.

Predsjednik Bilog srca Ivan Baranović naglasio je kako je ovo jedna od tri glavna projekta, uz prikupljanje humanitarne pomoći te učlanjivanje onih koji to ne mogu sebi priuštiti.

S ponosom možemo kazati kako ćemo potpomoći obrazovanje pet studenata ukupnim iznosom od 8000 kuna, a sredstva su osigurana donacijama naših sponzora, po jednu stipendiju osigurali su Gastro ribarnica Brač, Adriatic Osiguranje i Karlovačka pivovara, dok preostale dvije osiguravaju DPH Stuttgart i Bilo srce.

Na natječaj za stipendiju mogu se javiti studenti druge godine studija, otvoren je do 29. listopada, a konačan izbor među prijavljenima obavit će povjerenstvo za natječaj, koje je sastavljeno od dva predstavnika akademske zajednice, jednoga bivšeg stipendista, potom pravnika koji je volonter udruge Naš Hajduk, dok peti član dolazi iz Bilog srca.

– Pozivamo sve studente da prouče dokumentaciji i prijave se. Deset njih će biti pozvani na završni razgovor, a pet će biti izabrano u drugoj polovini studenoga, kada će i potpisati ugovore. Stipendija je oblik podrške i važna je iz dva aspekta – kazao je Darko Čop.

Prvi stipendist koji je prije šest godina potpisao ugovor je Osječanin Ivan Marković. Tada je bio student elektrotehnike u Osijeku, a danas je uspješan mladi poduzetnik koji u vlastitoj tvrtki zapošljava deset ljudi i radi na izradi softverskih rješenja.

– Sama činjenica da sam imao priliku doći na Poljud dovoljno govori sama za sebe. Dobiti stipendiju Hajduka je ponos i čast, to te prati cijeli život, i ja ne vidim bolje mogućnosti za studente koji žive Hajduk od toga da se prijave i dobiju stipendiju – zaključio je Marković.

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda