Sport

A nije li malo previše? Pedri može iz Barce za – milijardu €!Barcelonina tinejdžerska zvijezda Pedri (18) dogovorio je novi ugovor s Barcom do 2026. godine, uključujući otpusnu klauzulu od čak – milijardu eura. 

Nevjerojatno da, ali nevjerojatno je i to da nije prvi nogometaš s takvom klauzulom. Istu ima i Karim Benzema kada je s Real Madridom potpisao ugovor 2017. godine, kao i njegov suigrač Valverde.

Pedri je, ako već nije broj jredan u svijetu, nadmašio klupsku klauzulu Antoinea Griezmanna koja je bila 800 milijuna eura. Pedrijeva, pak, kada je dolazio prošle godine iz Las Palmasa za pet milijuna eura, 400 milijuna.

Ovaj se mladić brzo razvio u jednog od najboljih igrača Barce. U svojoj je debitantskoj sezoni ima 53 nastupa, više nego bilo koji drugi igrač Barce, a pomogao je momčadi osvojiti Kup kralja. Pedri je tada odigrao važnu ulogu na putu Španjolske do polufinala Eura 2020., postavši najmlađi igrač svoje zemlje na velikom finalu te je izabran u Uefinu momčad turnira i proglašen najboljim mladim igračem.

Mladi je veznjak potom pomogao Španjolskoj da osvoji srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a sezonu je završio s čak 74 nastupa, više od bilo kojeg igrača u Europi.

Pedri će novi ugovor potpisati u petak s predsjednikom Joanom Laportom. 

Pa tko ga želi prije 2026., neka navali.

Source link