Home

Roditelji preminulog dječaka u Puli dovedeni pred suca istrage

Roditelji preminulog dječaka u Puli dovedeni pred suca istrageRoditelji preminulog dječaka su nakon dovršene krim obrade dovedeni u subotu u prijepodnevnim satima pred suca istrage Županijskog suda u Puli. S njima su i odvjetnici određeni po službenoj dužnosti.

Očekuje se odluka o istražnom zatvoru.

Podsjetimo, cijelu Pulu šokirala je vijest o smrti petnaestogodišnjeg dječaka koji je u srijedu preminuo zbog zanemarivanja i nebrige roditelja.

Dijete je bilo bolesno mjesecima, a roditelji ga nisu odveli liječniku. Roditelje je privela policija. Šokirani susjedi kažu da je obitelj u najmanju ruku “čudna” i da imaju još djece koja su nakon slučaja izuzeta iz obitelji. Kako doznajemo, roditelji su navodno pripadnici jedne vjerske zajednice. Jedan susjed je dodao kako je nakon smrti dječaka obitelj bila neobično mirna te da je čuo da su se, dok su se djelatnici Hitne grčevito borili da ga vrate u život, oni potiho molili.

– I nakon te strašne tragedije roditelji su ostali mirni. Ali ne odvesti liječniku dijete koje pati, kojega nešto jako boli, ravno je zločinu. Dok su se oni molili, nitko od njih nije pokušao pomoći timu Hitne kad su došli. Pa ja bih umro na licu mjesta da samo gledam, a da ne reagiram, pa to je njihovo dijete – rekao je susjed.

Neslužbeno doznajemo da je iz iste obitelji prije nekoliko godina također preminulo dijete, ali se taj slučaj ne dovodi u vezu s kaznenim djelom. Tuga vlada i u pulskoj gimnaziji koju je dječak pohađao. Djeca koja su tek krenula u ovu školsku godinu su pod šokom zbog cijele situacije. Kako neslužbeno doznajemo, dječak je navodno imao visok šećer, ali i upalu pluća. Međutim, više će biti poznato tek nakon obdukcije.