Home

‘Rapsodija! Sve osim tog žutog kartona koji apsolutno nije bio’

'Rapsodija! Sve osim tog žutog kartona koji apsolutno nije bio'Rapsodija od utakmice, što se tiče igre u završnici. Istra je ušla energičnije, a nije to ni neko iznenađenje jer oni na svom terenu uvijek ulaze oštro u utakmice. I mi smo, naravno, primili gol! A ne mogu reći kako nam je to trebal da nas trgne jer ja sam uvjeren kako bi mi i bez tih 0-1 ovako dobro izgledali u fazi napada. U prvom poluvremenu smo bili jaki na lopti i izpoentirali baš sve što smo trebali, započeo je trener Rijeke nakon velike pobjede protiv Istre 1961 u Puli (6-3).

Iako su Puljani poveli, Riječani su se probudili i u prvom poluvremenu uspjeli zabiti četiri gola, a u drugom su dodali još dva. Nisu najbolje stajali u obrani jer su primili tri gola, ali na kraju se piše pobjeda. 

– U nastavku onda zabijemo još jedan pa primimo dva naivna gola, ali… Sve u svemu: čestitam mojim igračima na ovako velikoj pobjedi. Jer u HNL-u je izrazito teško zabijati golove pa me i utoliko više veseli kvaliteta igre koju je pokazala moja momčad, može nam ovo biti putokaz za dalje.

Istaknuo je Tomić i kako je zadovoljan s igračima s klupe koji su iskoristili priliku poput Denisa Bušnje koji je ušao i zabio, a kao jedinu mrlju vidi nepostojeću opomenu zbog koje neće moći računati na stopera protiv Dinama.

– Jedino što je danas kvari raspoloženje je taj žuti karton Krešiću minutu prije kraja. Karton koji apsolutno nije bio, a to mu je treći žuti zbog kojeg neće moći igrati u Rijeci protiv Dinama! Al’ dobro… Što je, tu je. Najprije ćemo se odmoriti pa kreće priprema za Dinamo, uključujući i prijateljske utakmice koje ćemo organizirati.

Ovom su pobjedom Riječani izbili sami na vrh 1. HNL dok se ne odigraju ostale utakmice 11. kola.

– Nek’ smo mi prvi samo… Nije stvar u tome da si prvi nakon deset utakmica nego ostati prvi do kraja. Dakle, i dalje smo prvi i to je lijepo, ali najbitnije je biti na prvoj poziciji kad se podvuče crta.