Home

Predsjednik Studentskog zbora oko milijun kuna potrošio laptope, mobitele, tečaj govorništva…

Predsjednik Studentskog zbora oko milijun kuna potrošio laptope, mobitele, tečaj govorništva...


Pravu buru izazvao je Mihovil Mioković, aktualni predsjednik Studentskog zbora koji je uoči novih izbora na svojem Facebook profilu objavio stotinjak računa koji pokazuju na što je Studentski zbor potrošio oko milijun kuna. Između ostalog, kupovala su se prijenosna računala, mobiteli, kišobrani, a plaćen je Miokovićev privatni medijski trening.

– Transparentnost koju on navodi u svrhu dobivanja političkih poena za predstojeće izbore potpuno pogrešna po mom mišljenju. Mislim da se to trebalo odraditi na drugačiji način, rekao je za HRT Matej Smetiško, bivši predsjednik studentskog zbora.

– Smatram njegovu najavu kandidature ruganjem studentima u lice s obzirom na to da je on ovom svojom objavom pod vidom nekakve transparentnosti trajno uništio ugled institucije koju predstavlja, rekao je Josip Periša, potpredsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Više reakcija izazvala je nabava dvaju prijenosnih računala vrijednih 44 tisuće kuna i deseci tisuća kuna za mobitele i druge uređaje. Opremu je, tvrdi Mioković, Zbor dosad unajmljivao.

– Ova odluka se financijski isplatila već sad, a time dugoročno ostaje više novca za financiranje drugih studentskih projekata. Također, kvalitetni promomaterijali i kvalitetna tehnička oprema dugoročno je isplativa – rekao je Mioković za HRT.

Privatni komunikacijski trening odlučio je platiti više od 9 tisuća kuna.

– Iznimna sramota i neugoda da jedan student si javnim novcem kupi kožnu torbu za laptop, plati si tečaj govorništva koji uopće ne završi, kaže Periša.

Računi Zbora imaju odobrenje Sveučilišta u Zagrebu i potpis prorektora za poslovanje Tončija Lazibata. Na pitanja upućena Sveučilištu zasad nema odgovora.


IznudaPozajmio 54.000 kuna, vratio pola milijuna i morao prodati nekretninuHrvatske kuneZADRŽAO NOVAC ZA SEBEDirektor tvrtke s koprivničkog područja uzeo si 1,6 milijuna kuna, evo što je radioŽena bi mogla izgubiti stan uredno kupljenapsurdna situacijaKupila stan s čistim papirima i uložila mnogo novca u renovaciju, a sada bi mogla ostati bez njega


Source link

NordVPN Specijalna Ponuda