Sport

Počeo CRO Race, Nijemac vodi


Nijemac Phil Bauhaus, član momčadi Bahrain Victorious opravdao je status jednog od favorita za pobjedu u prvoj etapi ovogodišnjeg CRO Racea, on je nakon 237 kilometara voženih od Osijeka do Varaždina u završnom sprintu u središtu Baroknog grada bio brži od drugog Nizozemca Olava Kooija (Jumbo-Visma) i trećeg Norvežanina Kristoffera Halvorsena (Uno-X).

Bauhaus će tako u drugoj etapi koja će se voziti u srijedu od Slunja do Otočca ponijeti crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu, a ovo mu je deveta pobjeda u 2021. godini.

– Dobro sam se pozicionirao pred finiš. Moja momčad je odradila odličan posao jer je bila vjetrovita etapa. Očekujem kako će o pobjedniku etape odlučivati sprint i u srijedu iako će pred nama biti mnogo više uspona – kazao je Bauhaus po završetku etape.

Startala prva etapa biciklističke utrke Cro Race od Osijeka do Varaždina

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Najduža etapa ovogodišnje utrke krenula je očekivano, vrlo brzo nakon samoga starta formirala se skupina od pet vozača koja se izdvojila iz pelotona i stvorila značajnu prednost. Među bjeguncima bio je i hrvatski vozač Fran Miholjević (Team Friuli), a društvo su mu pravili Poljaci Pawel Franczak (Voster ATS Team) i Marceli Boguslawski (HRE Mazowsze Serce Polski), Talijan Mattia Viel (Androni Giocattoli-Sidermec) te Nijemac Tim Oelke (Metalltechnik).

Na prvom prolaznom cilju Slatini nakon 84 kilometra prvi je bio Franczak ispred Viela i Boguslawskog. No, četiri “World Tour” momčadi koje nastupaju na utrci nisu dopustile da prednost petorice bjegunaca previše naraste, maksimalna razlika bila je 4:45 minuta.

Pedesetak kilometara prije cilja iz vodeće skupine izdvojio se Boguslawski koji je uoči jedinog uspona na etapi u Ludbreškim Vinogradima imao minutu prednosti u odnosu na svoje dotadašnje suradnike u bijegu. Do vrha uspona Boguslawskom je ostalo 15 sekundi prednosti ispred drugog Miholjevića i trećeg Franczaka pa je on postao prvi nositelj zelene majice na ovogodišnjem CRO Raceu.

Startala prva etapa biciklističke utrke Cro Race od Osijeka do Varaždina

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Na spustu prema Ludbregu Miholjević je dostigao i prestigao Boguslawskog te prvi prošo prolaznim ciljem u Ludbregu. Očekivano, ubrzo nakon drugog prlaznog cilja, 28 kilometara prije finiša u Varaždinu peloton je uhvaio i posljednja dva bjegunca koji su proveli više od 200 kilometara na čelu utrke.

– Momčadski plan za ovu etapu bio je pokušavati ubaciti se u neki bijeg. Ja sam bio prvi koji je pokušao i taj bijeg je odmah i uspio – rekao je 19-godišnji Miholjević koji dosad ni na treningu nije svladavao ovako dugačku dionicu kakvu je imao u utorak.

Nakon što je uhvaćen originalni bijeg, iz glavne skupine izdvojila su se dva vozača Euskaltela, Xabier Azparren i Luis Angel Mate, oni su se uspjeli održati ispred pelotona sve do osam kilometara prije cilja kada su “progutani”.

U srijedu će se voziti druga etapa od Slunja do Otočca u dužini od 187 kilometara.

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda