Home

Odvjetnik Haralda Kopitza: ‘Na ispitivanju se branio šutnjom’

Kopitza će ispitati tijekom dana: Prespavao je u policiji, protiv njega će podići kaznenu prijavuIspitivanje je trajalo oko 30 minuta.

– Što se tiče mog branjenika kojega branim po službenoj dužnosti, on se na ispitivanju branio šutnjom. Takav je bio naš dogovor u ovoj fazi postupka. Što se tiče njegovog psihičkog stanja, teško mi je bilo što reći jer smo samo kratko razgovarali. O tome će više moći reći vještaci u nastavku postupka – kazao nam je Marko Ivica, odvjetnik kojega je sud dodijelio Kopitzu.

Nakon ispitivanja u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj Kopitza su prevezli u policijsku jedinicu za zadržavanje na Oranicama. Njegov branitelj objasnio nam je što dalje slijedi.

– Sad čekamo poziv na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. U ovom trenutku ne mogu reći kada će to biti ni hoće li to biti danas – kratko je rekao Ivica.

Nakon ispitivanja u odvjetništvu, vrlo je izvjesno da će Kopitza voziti dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu radi određivanja istražnog zatvora.

Policija će, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, Kopitza kazneno prijaviti najvjerojatnije za tri kaznena djela teškog ubojstva na štetu troje maloljetne djece. Maksimalna kazna za stjecaj tako teških kaznenih djela je 50 godina zatvora.

Kako je zagrebačka policija ranije izvijestila, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, policijski službenici došli su do stana na Mlinovima u kojemu je boravio.

U stanu su pronašli Kopitza, inače austrijskog državljanina, koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja.

– Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju – izvijestila je policija nakon događaja.

U Vinogradskoj su ga zadržali do ponedjeljka kad je prebačen u Vrapče.

– Muška osoba dovedena u KBC Sestre milosrdnice u pratnji policije u noći 25. rujna 2021. upućena je na daljnju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima – stoji u priopćenju koje potpisuje Davor Vagić, ravnatelj KBC-a. 

U Vrapču se nije dugo zadržao, u večernjim satima oko 19.45 sati, uhitila ga je policija i privela u službene prostorije.
NordVPN Specijalna Ponuda