Sport

Jeremy Chardy koronavirus | 24sataCijepljenje na ATP Touru nije obvezno, no htio sam učiniti nešto dobro za čovječanstvo. Međutim, od tada prolazim pakao i sad žalim da sam to učinio, rekao je francuski tenisač Jeremy Chardy (34) koji je objavio da je za njega sezona završena.

– Otkad sam cijepljen, između Olimpijskih igara i US Opena, imam niz problema. Odjednom ne mogu trenirati i ne mogu igrati. Počeo sam osjećati jaku bol po cijelom tijelu – otkrio je Chardy.

Trenutačno 73. tenisač svijeta otkrio je da su njegovi problemi počeli već nakon prve doze, a da su se drugom samo pojačali…

– Nakon prve doze imao sam neke probleme, no nakon druge situacija je postala još gora. Ne znam što mi se dogodilo, nikad nisam imao srčanih problema. Bolovi su počeli i prije 3. kolovoza, kad sam primio drugu dozu, a nakon tog dana postali su znatno jači. Otišao sam na odmor pet dana nakon druge doze, no nisam bio dobro, bol u prsima se pojačala i otišao sam na hitnu pomoć, gdje mi je dijagnosticiran perikarditis.

Perikarditis je upala perikardne ovojnice vrlo često praćena nakupljanjem tekućine. Simptomi su bol ili stezanje u prsištu, a može se pogoršavati pri dubokom disanju. Zbog svega se odlučio ranije prekinuti sezonu, a pitanje je kada će se vratiti u sljedećoj. I hoće li se uopće vratiti tenisu…

– Preferiram pokušati riješiti problem sada radije nego pokušati se na silu što prije vratiti na teren i imati dugoročne posljedice po zdravlje. Proslavit ću 35. rođendan u veljači i u ovom trenutku nisam baš pozitivan oko svega, prvi put mi je kroz glavu prošla misao da bi mi ovo mogla biti posljednja sezone karijere. Zbog svega toga sam završio sezonu, nadam se ne i karijeru. Žao mi je jer stvarno sam uživao u tenisu i htio sam igrati još – u tužnom tonu je zaključio francuski tenisač koji je jedinu titulu u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 2009. u Stuttgartu.

 

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda