Home

Rijeka, Prva HNL – Mišković: Meni se čini da je Smločić napravio penal

Rijeka, Prva HNL - Mišković: Meni se čini da je Smločić napravio penalNavijači Rijeke broje bodove i – sijede vlasi. ‘Bijeli’ redovito ‘poklanjaju’ prvo poluvrijeme suparnicima. Pa se onda vade ‘va banque’ pristupom i uglavnom se i izvade iz problema. Jer klub je treneru osigurao fantastični napadački potencijal. Ali igra u defenzivi – zabavni program.

.: Rijeka bijelih snova

Na regionalnoj televiziji Kanal Ri u ponedjeljak predvečer gostovao je najveći predsjednik u klupskoj povijesti Damir Mišković (56) pa prokomentirao i lude utakmice ‘bijelih’, i VAR, i san o Kantridi, i stručni stožer i momčad…

– Prvo i osnovno: prvi smo, dakle… Dobro je! Napadački smo fantastični i imamo toliko dobrih igrača da je velika borba za mjesto u sastavu. A vjerujem da će trener posložiti taj obrambeni dio priče – priča Mišković.

– Mislim da je osnovni problem što se igre prema nazad tiče: koncentracija. Posebno kod ključnih igrača. Ja sam npr. bio uvjeren da kad imaš reprezentativca Makedonije Darka Velkovskog u momčadi, stopera koji za reprezentaciju igra vrhunski, da si onda riješio taj stoperski problem. Ali isti taj igrač za klub ima velike oscilacije i rijetko odigra tako dobro kao za reprezentaciju i on je za mene veliko razočaranje.

Goran Tomić je nakon trilera i 4-3 pobjede u Gorici sam rekao da je poludio na klupi i da će ga igrači imati što čuti u svlačionici.

– Neka, neka… Ja volim da je ljut. Znači da mu je stalo, kao i svima u stožeru i momčadi. Nek’ riješe što trebaju, nek’ se i pofajtaju ako treba. Verbalno, naravno!

Presidente je jako zadovoljan šefom struke:

– Tomić radi fantastičan posao. Ponavljam, mislim da je kod igrača ključni problem koncentracija i da će Tomić i njegov stožer to riješiti.

U petak 8. listopada Rijeka i ljubljanska Olimpija igraju prijateljsku utakmicu – na Kantridi.

– Kantrida i gradnja nove Kantride je moja najveća želja. I sigurno ću to riješiti prije nego što jednom odem iz kluba!

Puno je priče o VAR-u zadnjih tjedana.

– U narednih mjesec dana nadamo se dodati još dvije kamere pa imati, ne šest, nego osam kamera na svakoj utakmici, a ne samo na derbijima.

Nakon što je još jednom u miru pogledao situaciju iz sudačke nadoknade u Gorici i odluku Maria Zebeca da kontakt Smolčića i Dvornekovića na kraju NE bude penal za Goricu, Mišković je bez pardona ispalio:

– Na prvu se, baš kao kod onog opravdano dosuđenog penala za Goricu, ne vidi je li bio penal ili ne. Ali kad pogledaš VAR snimku… Meni se čini da ga je Smolčić udario po nozi – realno je procijenio dopredsjednik HNS-a i predsjednik HNK Rijeka, Damir Mišković.