Sport

Novi teškaški prvak dobio čak tri puta manje novca od Joshue! Britanac opet prozvao FuryjaOleksandr Usik je u subotu usred Londona uzeo Anthonyju Joshui četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO), no svejedno zaradio manje od njega. Kao što je rekao Ukrajinac uoči meča, nije se borio za novac, već za slavu!

 
Novom teškaškom prvaku pripalo je pet milijuna funti (tri milijuna ugovorenih i još dva od PPV-a), dok je Joshui sjelo čak tri puta više (15-ak milijuna funti).

Do ove borbe nije ustvari trebalo ni doći. Usik je došao iz drugog plana budući da je Tyson Fury morao prije meča s Joshuom odraditi treću borbu iz trilogije iz Deontayem Wilderom, a ona je na rasporedu 9. listopada. Ipak, Joshua tvrdi da se nije puno toga promijenilo, odnosno da se i dalje želi boriti s Furyjem, čak i bez prevelikih uloga.

– Kao što sam rekao, borit ću se s Tysonom Furyjem i Wilderom čak i bez pojasa. Pojasevi su zabavni i odlični. Radi se o ostavštini. Međutim, s pojasevima ili bez, borit ću se s bilo kim – rekao je AJ na presici nakon poraza pa nastavio:

– Biste li gledali te borbe da pojasevi nisu u igri? To je glavna stvar u cijeloj priči. Imate dva kompetitivna borca u ringu, obojica dolaze s područja Ujedinjenog Kraljevstva i žele se natjecati jedan protiv drugoga – zaključio je Joshua.

Borba između dvojice Britanaca svakako je ono što navijači žele, no Joshui prvo slijedi revanš s Usikom, a u slučaju poraza je pitanje hoće li se Fury uopće imati ambicija boriti s njim umjesto da napada Usika i pojaseve.

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda