Sport

Kako su se nogometaši Bayerna pobunili protiv Kovača: Idem bilo gdje, samo me vodi od tu!Niko Kovač je na klupu Bayerna stigao u ljeto 2018. godine, donio je klubu prvenstvo i Kup, no izdržao je svega godinu dana. Otišao je s klupe nakon loših rezultata i loše atmosfere u svlačionici.

Njemački mediji tada su pisali kako je razlog Kovačevog odlaska katastrofalan odnos s pojedinim igračima koji su tražili njegov odlazak, a njemački Der Spiegel objavio je WhattsApp poruke koje pokazuju koliko su igrači bili nezadovoljni hrvatskim trenerom. 

Jedan od njih je i Niklas Süle koji je htio pod svaku cijenu napustiti Bayern, a to je jasno dao do znanja svome agentu Muratu Lokurlu.  

– Idem na Otok. Najradije bih u Manchester United ili Tottenham. Mogao bih i u Arsenal, ali najvažnije je pobjeći iz Münchena – pisao mu je stoper Bayerna.

Nije bio jedini. Nekoliko igrača tada se pobunilo protiv Nike. Bili su to James Rodriguez, Manuel Neuer, Mats Hummels, Sandro Wagner, Serge Gnabry, ali i Thomas Müller. Nekima nisu odgovarale njegove metode i čvrsta njemačka disciplina, neki su se žalili na minutažu, a nekima jednostavno nije ‘legao’ kao osoba pa su međusobno razgovarali i požalili se čelnicima.

Müller je u to vrijeme bio ljubimac navijača i čovjek koji je igrao skoro svaku utakmicu od svog debija još 2010. godine, no nije se uklapao u Kovačeve planove. Navodno je njemački reprezentativac bio jedan od najglasnijih kritičara, a nije daleko bila ni njegova žena koja je jednom napala Niku jer njezin muž nije igrao.

Vladao je kaos u svlačionici, rezultati su bili katastrofalni pa su čelnici reagirali i zaštitili svoje zvijezde na štetu hrvatskog trenera. Deblji kraj izvukao je Kovač s kojim su se razišli u studenom 2019.

Ubrzo nakon toga krenula je renesansa u klubu. Klupu je preuzeo Hansi Flick, a iste sezone osvojio je Ligu prvaka, Bundesligu i Kup.

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda