Home

HGSS-a pretražuje područje od oko pet kilometara četvornih

HGSS-a pretražuje područje od oko pet kilometara četvornihPotraga za nestalim Dominikom Branimirom Bikobrkom (24) iz Obrovca Sinjskog i dalje intenzivno traje iako je na terenu, s obzirom da je nestalo dnevnog svjetla, nešto manje ljudi. Riječ je o mladiću koji se, podsjetimo, u nedjelju udaljio iz obiteljske kuće i to u automobilu koji je kasnije pronađen u mjestu Borkovići.

– Trenutačno je na terenu oko 60 pripadnika HGSS-a, kao i policijski službenici. Tijekom dana oko jezera Peruća u potrazi su sudjelovali i mještani, ali zbog njihove sigurnosti zamolili smo ih da odu svojim kućama. Već odavno ne tražimo po pješačkim stazama i planinarskim putevima na Dinari već smo se skoncentrirali na samu obalu jezera. Područje koje pretražujemo je teško procijeniti, možda nekih pet kilometara četvornih – kazao nam je Darko Gavrić, pročelnik splitskog HGSS-a.

– Pronašli smo odjeću, mobitel, novčanik i ključeve od automobila na obali jezera. Ocu je, koliko znamo, rekao da ide preplivati s jedne obale na drugu – rekao je Gavrić. 

Tijekom dana u potrazi je sudjelovalo više od sto ljudi, što HGSS-ovaca, što policije, mještana i pripadnika vojske, a kako nam kaže Gavrić, potraga će trajati sigurno do ponoći, a možda i dulje.

– Ako danas ne bude rezultata, u utorak se vraćamo vrlo rano, a u potragu ćemo uključiti i ronioce – kaže Gavrić dodajući kako im je u sužavanju terena pomogao i helikopter HRZ-a sa spasiocima koji je tijekom poslijepodneva nadletio spomenuto područje.

Nestanak mladića prijavljen je na Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, a kako tamo stoji, riječ je 24-godišnjaku visokom 189 centimetara, jače razvijenom, kestenjaste kose, ovalnog lica i zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je odjeven u kratke maskirne hlače te crnu majicu kratkih rukava. Na nogama imao crne tenisice. U potražnoj akciji spasiteljima pomažu i psi tragači, ali i dronovi. Pregledavalo se i samo jezero uz pomoć čamaca.
NordVPN Specijalna Ponuda