Home

Otvoren Pulski filmski festival, šest hrvatskih filmova u utrci za Zlatnu arenu

Otvoren Pulski filmski festival, šest hrvatskih filmova u utrci za Zlatnu arenu


Na najljepši mogući način otvoren je 68. Pulski filmski festival – viješću da je film otvaranja “Murina” Antonete Alamat Kusijanović osvojio nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu. Na ceremoniji otvaranja mladi duo Mia Negovetić i Edi izveli su pjesmu “Ljubav nema kraj” uz glazbenu pratnju Matka Basare, a uime premijera i ministrice kulture i medija publiku je pozdravio državni tajnik Krešimir Partl.

SENZACIJA U CANNESUPovijesni uspjeh hrvatskog filma ‘Murina’: Osvojio nagradu za najbolji debitantski film


– Iza nas je teška godina koja je posebno pogodila kulturni sektor. Filmske produkcije su stale, kina su zatvorila vrata… Moramo biti jako ponosni na filmove koji su uspjeli biti dovršeni na vrijeme za pulski festival – istaknuo je državni tajnik, podsjetivši kako je Ministarstvo kulture i medija donijelo i niz mjera kako bi osigurali opstanak audiovizualnog sektora.

U svojem govoru čestitao je ekipi “Murine”, ali i novom umjetničkom ravnatelju festivala, znakovito naglasivši da se radi o čovjeku predloženom i podržanom od strane struke.

68. izdanjePula film festival kreće u subotu bez covid putovnica, ali s ograničenim brojem gledatelja


Uz izvedbu ulomka iz baleta “Posvećenje proljeća” u izvedbi članova ansambla HNK Ivana pl. Zajca festival je otvorio posebni savjetnik predsjednika RH za kulturu Zdravko Zima.

U ovogodišnjem programu za Zlatne arene natječe se šest hrvatskih filmova.

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda