Home

Thompson u Sinju pjeva za 5000 ljudi, stožer kaže: ‘Nema ulaska bez COVID putovnice’

Thompson u Sinju pjeva za 5000 ljudi, stožer kaže: 'Nema ulaska bez COVID putovnice'Ni kiša ni obala u COVID narančastoj zoni nisu spriječili održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sinju, prenosi Dnevnik.hr, a ovo prvi koncert u Hrvatskoj u pandemijsko vrijeme, na kojemu se očekuje čak 5 tisuća ljudi.

Denis Bobeta, načelnik stožera Civilne zaštite Sinja izjavio je kako će koncert biti pod jakim mjerama.

– Nitko neće moći ući bez COVID putovnice, na četiri punkta će biti brzi antigenski testovi- objasnio je.

Kako Dnevnik.hr piše organizatori ovoga koncerta nisu htjeli pred njihove kamere, ali su poručili da sve rade po COVID pravilima.

Posjetitelji stižu iz cijele Hrvatske, ali i šire. Neki s COVID potvrdama, a neki se testiraju na ulazu u sinjski stadion.

– Došao sam bez COVID potvrde. Sad sam se testirao i hvala Bogu negativan sam- kaže Ivan. Anto iz Stockholma također je napravio brzi test.

I Thompsonov menadžer Denis Pletikosa tvrdi kako se koncert održava po COVID pravilima.

–  Nikome od nas nije namjera da se ljudi zaraze i zato se organizatori trude. Tjedan dana nakon koncerta u Slavonskom Brodu, u toj županiji bio je jedan zaraženi. Nadamo se da će tako biti i nakon ovoga koncerta- rekao je i dodao kao su iduće subote u Našicama.

Na pitanje je li ga strah da postanu žarište te time ugroze Alku gradonačelnik, Miro Bulj odgovorio je kako mu je cilj da to kažu stručnjaci, epidemiolozi i da stožer donese odluku.

– Zabranjuje li se ili se ne zabranjuje. Ja bih bio najsretniji da je sve otvoreno- rekao je gradonačelnik te nadodao kako nije na njemu da donesi odluku hoće li se koncert održati ili neće. Nada se, kaže, da se o Sinju nakon večerašnjeg koncerta neće pričati kao o novom žarištu. 

A hoće li se o Sinju pričati kao novom žarištu, preostaje nam za vidjeti. Source link

Tags

NordVPN Specijalna Ponuda