Home

Josipa Rimac dobila novi posao u tvrtki povezanoj s obiteljskim biznisom SDP-ove zastupnice

Josipa Rimac dobila novi posao u tvrtki povezanoj s obiteljskim biznisom SDP-ove zastupnice


Josipa Rimac (41), bivša gradonačelnica Knina i svojedobno jedna od najmoćnijih i najutjecajnijih osoba u HDZ-u, koja je izbačena iz HDZ-a nakon što je prošle godine uhićena zbog sumnji na korupciju, našla je novi posao. Telegramu je iz Građevinskog poduzeća GŽP u Sarajevu, potvrđeno da radi u toj tvrtki.

MNOGIMA BILA NAPORNAJosipa Rimac Štromaru: Ignoriraš me i zanemaruješ nerazvijene krajeve i stare drugove; Štromar: Daj se smiri!


”Radi ispravnosti informacije, a na osnovu vašeg jučerašnjeg upita vezano za gospođu Josipu Rimac, naknadnim provjeravanjem smo utvrdili da je ipak zaposlenica jedne od naših podružnica. Radi zaštite privatnosti naših zaposlenika ovo je sve što možemo odgovoriti na traženi upit”, stoji u odgovoru kadrovske službe sarajevskog GŽP-a. Dan ranije odgovorili su da Josipa Rimac kod njih ne radi, no tu su informaciju potom ispravili.

Sarajevsko Građevinsko poduzeće GŽP, čija je osnovna djelatnost vađenje kamena, u Hrvatskoj ima samo jednu podružnicu, registriranu u Slavonskom Brodu. Adresa na kojoj je registrirana nalazi se u Lučkoj ulici 8, a Ajka Turalić, osoba zadužena za zastupanje, prijavila je adresu u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58 također u Slavonskom Brodu. Te dvije adrese vrlo su zanimljive: u Lučkoj ulici 8 nalazi se i tvrtka Feliks regulacije, čija je donedavna direktorica bila aktualna saborska zastupnica SDP-a Marina Bilić Opačak. Na adresi u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58, u Slavonskom Brodu, nalazi se dio uprave PZC Grupe, jedne od tvrtki u vlasništvu obitelji Opačak.

KAKO JE GOVORIO BAŠIĆ?Novi detalji istrage protiv Rimac i Žalac: ‘Za taj proces ja nemam vremena. Hitno zovi poštara!’


Tvrtka Feliks regulacija, inače, bila je najveći pojedinačni donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića, darovavši ukupno 150.000 kuna. Više Telegramovih sugovornika iz Slavonskog Broda potvrdilo je da Josipa Rimac, nekadašnja ”kninska kraljica”, kako su joj mediji svojedobno tepali, radi u obiteljskoj tvrtki Opačkovih.

Na upit je li zaposlena u Slavonskom Brodu, Josipa Rimac je odgovorila kako ta informacija nije potpuno točna te da je sjedište tvrtke u kojoj radi u Sarajevu. Nije odgovorila znači li to da radi u brodskoj podružnici sarajevske tvrtke GŽP.

Source link

NordVPN Specijalna Ponuda