Home

Aladrović: Uvode se novi uvjeti za potpore, to su Covid potvrde

Aladrović: Uvode se novi uvjeti za potpore, to su Covid potvrdeMinistar rada i mirovinskog sustava komentirao je nove kriterije za dobivanje državnih potpora za očuvanje radnih mjesta. Medijima se obratio nakon sastanka socijalnih partnera. 

– Ono što smo najavljivali, a to je da ćemo povezati covid potvrde, odnosno zdravstvenu i epidemiološku odgovornost zajedno s poslovnom odgovornošću, odnosno potporama – takav model danas smo predstavili poduzetnicima i sindikatima. Ovo je prvi sastanak predstavljajući ovaj model. Dogovor je da se, nakon što raspravimo same elemente modela, da sljedeći sastanak održimo početkom sljedećeg tjedna. Uvodimo novi dodatni kriterij covid potvrda koje bi trebali imati zaposlenici za koje se očekuju potpore u financijskom smislu – rekao je Aladrović i dodao kako tim modelom žele osnažiti odgovornost. 

– Bilo bi apsurdno da sami sebe vlastitom neodgovornošću dovedemo u situaciju širenja zaraze i u situaciju pada ove sezone u odnosu na ono što možemo očekivati. Pozivamo na odgovornost i čvrsto vezivanje samih potpora poduzetnicima s brojem ljudi, zaposlenika koji će imati covid potvrde – rekao je, javlja N1. 

– 

Na pitanje što ako poslodavac ima 100 zaposlenika, a 99 ih ima potvrdu, Aladrović je poručio kako poslodavac onda dobiva potporu za 99 zaposlenika. Source link