Home

Dabar ležerno prošetao centrom Daruvara: ‘Ne znam što je radio tu, ali hranu sigurno nije tražio’

Dabar ležerno prošetao centrom Daruvara: 'Ne znam što je radio tu, ali hranu sigurno nije tražio'Neobičan šetač, iskoristio je kasne noćne sate kako bi prošetao centrom Daruvara. Naime, naša čitateljica poslala nam je video dabra kako mirno i bezbrižno šeta daruvarskim ulicama. 

– Kolegica i ja smo se nakon završene smjene, oko 1 sat u noći uputile kući. Zatim smo vidjele dabra kako šeta centrom Daruvara. Ostale smo u šoku jer prvotno nismo znali koja je životinja u pitanju. No, kad smo se malo približile, shvatile smo da se radi o dabru – priča nam čitateljica iz Daruvara koja je poslala snimke. 

– Dabar šeće Daruvarom

– Pratile smo ga jedno vrijeme jer nas je zanimalo kuda je krenuo, no onda smo se nakon nekog vremena uputile prema autu i u tom trenutku nam je dabar popriječio put. Pogledao je u nas, a mi smo zastale da ga ne uplašimo. Kako smo se okrenule, on je nastavio dalje prema gradskom vrtu. Pretpostavljam da se onda spustio dolje u rijeku Toplicu. Djelovao je jako mirno, ne znam zašto je šetao po centru, no, s obzirom da su oni biljojedi, hranu sigurno nije tražio – kazala nam je. 

Daruvarski veterinar Miroslav Pilat, za mojportal.hr komentirao je da to ništa nije čudno. 

– Ne čudi me to uopće. Dabrova ima u rijeci Toplici, doduše ne u samom gradu, ali ih ima. Na ovom području najviše ih ima u Končanici. Znam da tamo na ribnjacima rade velike štete. No, građani se ne moraju bojati ovog dabra koji je očito zalutao i koji se vjerojatno već vratio odakle je i došao. On se hrani grančicama i korom od stabala tako da mu ništa što je mogao naći u centru Daruvara nije bilo zanimljivo – rekao je Pilat. 


NordVPN Specijalna Ponuda