blank

Vedran Ćorluka (35) bit će novi pomoćnik Zlatka Dalića u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji! Tj., Ćorluka će, tri godine nakon što se oprostio od reprezentacije,upotpuniti mjesto koje je ostalo prazno nakon odlaska Ivice Olića u CSKA.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve je potvrdio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

– Vedran je imao fenomenalnu karijeru u nacionalnoj momčadi. Zbog toga smo odlučili da će biti asistent Zlatku Daliću na Europskom prvenstvu. To je naša zajednička odluka. Jako sam sretan što će Vedran biti s ekipom. Siguran sam da će osoba poput njega ujediniti momčad i da će pomoći mladim igračima – rekao je Šuker za ruski Sport24.

Znači li ovo da će Ćorluka uskoro završiti igračku karijeru? Oko toga se (još) nije izjasnio, ali nedavno jest da nakon devet godina napušta moskovski Lokomotiv. 

– Draga crveno-zelena obitelj, nije mi lako ovo napisati, ali, nažalost, ovaj trenutak je morao doći. Želim vas obavijestiti da će po završetku sezone doći vrijeme za oproštaj. Želio bih vam zahvaliti na prekrasnih devet godina: od prvog dana kada ste me prihvatili kao svog i pokazali mi da je igranje za ovaj klub velika privilegija. Vaša ljubav i vaše poštovanje prema meni zauvijek će mi ostati u sjećanju. Naravno, zajedno smo imali loše sezone, ali bilo je i onih u kojima smo se zabavljali i slavili osvojene naslove i trofeje do kasno u noć – objavio je Ćorluka na Instagramu prije mjesec dana.

Ruski mediji pisali su da se sve okrenulo kada je generalni direktor kluba Vladimir Leončenko Čarliju pristupio za vrijeme treninga na pripremama u Marbelli s ugovorom u rukama. Igraču kao što je Ćorluka to se, naravno, nije svidjelo. Ugovori i produžeci se dogovaraju na ipak malo sofisticiraniji način, za stolom i u pregovorima te su takvim ponašanjem direktor i klub pokazali nepoštovanje prema Ćorluki. 

Koji, dakle, sada ulazi u trenerske vode. Od hrvatskog dresa oprostio se nakon svjetskog srebra, sa 103 nastupa u nogama…Source link