blank

Kupci jednog supermarketa na Tajlandu ostali su u šoku kad su ugledali neobičnog kupca, prenosi The Mirror. Naime, po trgovini je puzao Komodo Monitor, najveći živi gmizavac na Zemlji.

Gmizavac dug skoro 2 metra ‘došuljao’ se u trgovinu iz obližnjeg kanala u potrazi za hranom. Na snimci koja kruži društvenim mrežama vidi se kako se gmizavac penje po policama.

Ovom zastrašujućem prizoru svjedočilo je nekolicina kupaca koji nisu mogli vjerovati svojim očima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ogroman gušter se penje po policama u trgovini

– Svratio sam do trgovine kako bih kupio nešto hrane i onda sam ugledao ogromnog guštera unutra. Htio sam kupiti i nešto za piće, ali je životinja bila preblizu hladnjaka pa sam odustao – rekao je je jedan kupac.

– Ove životinje mogu biti jako opasne ako ih se naljuti pa sam zbog toga bila po strani i sve snimala mobitelom – dodala je žena koja je svjedočila zastrašujućem prizoru.

Djelatnica trgovine ubrzo je pozvala policiju koja je uhvatila i odvela divljeg guštera. 

Smatra se da zbog dugog sušnog perioda, neobično veliki gušter nije mogao pronaći hranu na otvorenom pa je bio primoran tražiti ju u trgovini.

Komodo monitori najveći su živući gmizavci, a mogu narasti do 3 metra i težiti od 80 do 150 kg. Žive u kanalima i ribnjacima u velikim gradovima u Aziji, a najčešće se hrane ribom, zmijama, žabama i ostacima hrane. Njihov ugriz može biti smrtonosan zbog otrovne sline koje otpuštaju prilikom napada. 

 Source link