blank

Bivši ministar i šef HNS-a Ivan Vrdoljak kaže da je potpuno siguran da Dragan Kovačević nije kupio stan u zgradi na splitskom Žnjanu, gdje je on suinvestitor. Bivši političar, a danas poduzetnik, za Tportal kaže da ‘nema potrebu ni želju davati nikakve izjave’. 

– Duboko sam u biznisu, nemam veze s državom, ni država ni bilo koji grad ništa ne kupuje od mene, niti mi prodaje – rekao je i poručio da će reagirati na bilo kakvo povezivanje njegovih tvrtki s bilo kakvim kriminalom. Kaže da je danas surovi poduzetnik.

Kako navodi Tportal, tvrtka ‘Sunčani Žnjan’ u kojoj je suvlasnik splitski HNS-ovac Klement Bašić izgradila je zgradu u kojoj je stan za koji se sumnja da je bio mito za Dragana Kovačevića zbog čega je i uhićen danas.

Neslužbeno doznajemo kako istražitelji sumnjaju da je Kovačević za dobivanje poslova u Janafu tražio mito u obliku nekretnina, a koje bi formalno i dalje glasile na tvrtke koje su dobivale poslove od Janafa, a u biti ih je koristio Kovačević i krug ljudi oko njega. Jedan je stan u Zagrebu, u Ban centru, i glasi na tvrtku Cefis, drugi je u Splitu. Taj mu je, navodno, “sredila” tvrtka M.G.S. Grupa iz Kraljevice. Ta je tvrtka od Janafa krajem 2019. dobila posao izrade i isporuke tehničkog vatrogasnog vozila.

‘Ne znam kako smo došli do tog nivoa’

– Smatram prilično neuvjerljivim ovaj činjenični opis koji nam se prikazao. Moram se ograditi, ja činjenični opis znam iz medija. Nismo primili službeni činjenični opis. Izgleda mi potpuno neuvjerljivo da će netko pokušati uvjeriti sud, a i javnost, da postoji ugovor kojim neka pravna osoba kupuje nekretninu, postoji dokaz da je ta pravna osoba platila nekretninu i nakon toga je ta nekretnina u zemljišnim knjigama provedena na tu pravnu osobu, a ustvari, bi ta nekretnina trebala pripadati Draganu Kovačeviću ili nekome trećem. To je potpuno neživotno i neuvjerljivo i ne znam kako smo došli do tog nivoa – kazao je Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić.

Uvjeren je da nije pronađeno ‘ništa od bitne važnosti’ u pretresima. 

– Kad se ponovno radi pretres na lokacijama gdje je prije pet ili šest mjeseci proveden detaljni pretres, kada je počinjao postupak, meni to izgleda da je svrha toga samo da se uvjeri javnost, ili možda nekog trećeg, da je moj branjenik osoba koja kontinuirano radi nekakva kaznena djela pa su se i sad našli neki dokazi. Što je pretjerano jer se radi o nekažnjavanoj osobi – rekao je Farčić. 

Kaže da će Kovačević iznositi svoju obranu.

– Neće je iznositi detaljno, jer detaljno sada nećemo niti znati predmet, ali će reći svoj stav i mišljenje o inkriminacijama – kazao je Farčić. Dodaje da su razgovarali, ali ne i o obranite te da je Kovačevića ovo prilično iznenadilo.Source link