[ad_1]

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor od mjesec dana za sedmero uhićenih u Bijelini, u akciji MUP-a Republike Srpske kodnog imena “Kristal”.

Među njima je i srpska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon, a sumnja se na kazneno djelo udruživanja radi činjenja kaznenih djela međunarodnog vrbovanja zbog prostitucije, krijumčarenja ljudi, konzumacije opojnih droga i neovlaštenog držanja oružja i streljiva.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenje u Bijeljini

Policija je prekinula zabavu u zabačenoj vikendici u mjestu Suvo Polje s 35 ljudi, među kojima je bio i poznati nogometni sudac, Slovenac Slavko Vinčić (40). Na licu mjesta našli su deset pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancirke, mobitele, laptope i 20.000 KM.

Vinčić je u intervjuu za slovenski list Večer ponudio svoju verziju priče.

– Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju tvrtku i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška. Žalim – rekao je i dodao:

– Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa skupinom koja je uhićena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri.

Teško mu je, ali objasnio je da nema veze s uhićenima.

– Da, stvarno su nas odveli u policiju i ispitali kao svjedoke. Kad se ispostavilo da ih ni ne poznamo, mogli smo ići. Došao sam kući u noći na petak. Noćna mora, što da kažem. Prolazim kroz jako teško vrijeme, želim se naspavati, želim mir i privatnost.

– Cijeli događaj prikazan je previše dramatično. Mi nismo imali ništa s tim. Nije bilo orgija, nisam vidio nikakvo oružje. Sjedili smo kao društvo kad je policija, oko 8 navečer, uletjela. Kad prevrtim film, kao da sanjam – kazao je Vinčić za 24ur.
VIDEO: LJUTITA STARLETA


‘Procurila’ snimka uhićenja: U lisicama Tijana stigla u postaju


Čelni čovjek slovenskih sudaca Vlado Šajn stao je u Vinčićevu obranu.

– Prema informacijama koje smo prikupili iz službenih i neslužbenih izvora i, na kraju, od samog Slavka, on nije osumnjičen ni za što niti je pokrenut postupak protiv njega. Našao se na tom mjestu u pogrešno vrijeme, bio je pozvan na zavavu na kojoj je bila velika skupina ljudi od kojih veliku većinu nije poznavao – rekao je i dodao:

– Došlo je do racije, uhićeno je 15 ljudi, a svi ostali dovedeni su u policijsku postaju kako bi svjedočili. Nakon toga su pušteni i Slavko je već u Sloveniji. Taj događaj je splet nesretnih okolnosti.[ad_2]

Source link