[ad_1]

Do danas vodeća momčad austrijskog nogometnog prvenstva, LASK iz Linza, kažnjen je oduzimanjem šest bodova i novčano sa 75.000 eura, zbog kršenja pravila o zaštiti od širenja koronavirusa vezanih za način na koji se provode treninzi, objavili su austrijski mediji.

LASK je prijavljen Disciplinskoj komisiji austrijske lige, jer su njegovi nogometaši trenirali momčadski prije dva tjedna, kad je u Austriji bilo dopušteno samo treniranje u manjim skupinama. Prijava je došla kao rezultat snimke treninga LASK-a koju je dobila nekolicina suparničkih klubova.

Kad je snimka izašla na vidjelo, klub iz Linza se ispričao argumentirajući svoju odluku o održavanju treninga činjenicom da su svi članovi momčadi nekoliko puta imali negativne rezultate na provedenim testiranjima.

Linz je zbog ovog prijestupa kažnjen oduzimanjem čak 12 bodova, ali se taj iznos prepolavlja uoči nastavka prvenstva u kojem će se najboljih šest momčadi iz prvog dijela boriti za naslov prvaka, a drugih šest za opstanak u elitnom razredu.

Nakon oduzetih bodova LASK je s prvog pao na drugo mjesto te će u borbu za naslov, umjesto s tri boda prednosti, ući s tri boda zaostatka za sada vodećim RB Salzburgom (24) te bodom više od trećeplasiranog bečkog Rapida (20). 
Europa League Semi Final Second Leg - RB Salzburg v Olympique de Marseille | Autor: LEONHARD FOEGER

Foto: LEONHARD FOEGEROsim oduzetih bodova, LASK je i novčano kažnjen sa 75.000 eura.

Austrijsko prvenstvo bit će nastavljeno 2. i 3. lipnja, a bit će odigrano deset kola.

Cijela ta priča tiče se i Dinama, odnosno hrvatskog prvaka. Naime, ako LASK bude prvak, Dinamo bi mogao biti nositelj u sva tri pretkola Lige prvaka, dok mu pehar u rukama Salzburga to jako otežava.
Champions League - Group C - GNK Dinamo Zagreb v Manchester City | Autor: MATTHEW CHILDS

Foto: MATTHEW CHILDSNaime, Dinamov je koeficijent po Uefi 33.500, što znači da je veći od LASK-ova (14), a manji od Salzburgova (53.500).[ad_2]

Source link