[ad_1]

Ovogodišnja sezona Svjetskog prvenstva u formuli 1 bit će započeta na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu, gdje će se održati dva natjecanja za Veliku nagradu Austrije, a na rasporedu su 5. i 12. srpnja, odlučila je u subotu austrijska vlada.
FILE PHOTO: Formula One F1 - Pre Season TestingVETTEL ODLAZI


Rošade u Formuli 1: Sainz seli u Ferrari, Ricciardo u McLaren


Ipak, postoji mogućnost da će gledatelja biti, ali u vrlo ograničenom broju. Austrijska vlada će o tome donijeti odluku naknadno ravnajući se prema epidemiološkim mjerama. Organizatori su dobili zeleno svjetlo za održavanje natjecanja jer su vladi predstavili cjelovit i profesionalan nacrt mjera protiv širenja bolesti Covid-19.
Vettel apparently leaves Ferrari at the end of the year !. | Autor: FrankHoermann/DPA/PIXSELL

Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELLPrvih deset utrka prema originalnom kalendaru ovogodišnje sezone natjecanja u formuli 1, moralo je biti odgođeno ili otkazano, zbog pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa.
Formula One F1 - Australian Grand PrixZBOG KORONA VIRUSA


McLaren u velikim problemima: Otpušta čak 1200 zaposlenika


Prema modificiranom rasporedu, koji još nije službeno potvrđen, jer organizatori trebaju dobiti zeleno svjetlo od lokalnih vlasti, nakon dvije utrke u Austriji, dva bi natjecanja u drugoj polovici srpnja trebala biti održana i u Velikoj Britaniji na stazi u Silverstoneu, a potom bi se 2. kolovoza vozači borili za bodove na Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu. [ad_2]

Source link