[ad_1]

Naravno da je Kukoč u dokumentarcu o Jordanu dobio minimalnu minutažu. Nije svrha filma bila osvojiti naslov, nego okrenuti još jednu rundu na svemu na što se Jordan ikad potpisao. Zato nije bilo za očekivati da će Kukoč u filmu dobiti ulogu koju je imao na parketu.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ništa osobno, samo posao. Što god i iz bilo kojeg razloga rekli ili prešutjeli, svi likovi filma znaju koliko je Kukoč vrijedio Bullsima. Vrijedio je sasvim dovoljno da Krause zamoli Jacksona da ga nazove, da mu kaže koliko ga želi. Jackson nazove, Kukoč ne dođe. Dođe malo kasnije. Pippen je mogao šiziti do neba. Džabe. Vrijedio je sasvim dovoljno da je, čuo sam iz prve ruke, Jordan ludio jer Kukoč talent koji mu je Bog dao ne razvija koliko Jordan smatra da treba. I mogao je šiziti koliko hoće, Kukoč je odlučio koliko će gasa dati.
U doba najveće slave Jordan je, reče menadžer agencije koja ga je zastupala, uprihodio milijun dolara za pravo da proizvođač pahuljica na ambalažu stavi njegov potpis. U to se doba “potpisao” na toliko proizvoda raznih industrija, da je svakim novim ugovorom više neka kompanija jačala Jordana, nego što je on povećevao prodaju.

Foto: YVES HERMAN, REUTERS/PIXSELL

Sad su mnogi iz biznisa dobili u ruke karte koje bi grijeh bio ne odigrati. Od fotke s koje su Kukoča izbrisali, do minutaže svih sporednih likova, sve je bilo u funkciji okretanja predzadnje runde biznisa na Jordanu. Kao što je Legenda o jeseni napisana i režirana da se lova okrene na Bradu Pittu, kao što su neki faulovi na Jordanu svirani, a neki koje je on napravio nisu jer je trebalo zaraditi lovu, tako je sad u ime love trebalo faulirati nekoliko ljudi, pa i Kukoča.
Last Dance je bio predzadnji ples. Vjerojatno. Zadnji ide nakon što Jordan umre. Broj pretraga na Googleu nadmašit će zanimanje ovih nekoliko tjedana. Mediji su izvijestili koliko je porasla cijena kojih artikala. Gledajući Pawn Stars naučili smo da cijena memorabilija naraste nakon što umru ljudi koji ih stvaraju. Nakon Jordanove smrti možda dobijemo i necenzurirani dokumentarac. U njemu možda budu i minute snimljene, a izostavljene iz predzadnjeg plesa.

[ad_2]