[ad_1]

Dvojica su mladih veslača Gusara, obojica 14-godišnjaci, lakše ozlijeđena nakon nesreće u kojoj je nesavjesni vozač gliserom naletio na njih i prepolovio im čamac, doznaje Slobodna Dalmacija!

Nesreća se dogodila u subotu ispred lučice u Spinutu, a mlade su veslače treneri odmah odveli na Hitnu pomoć, gdje su liječnici, srećom, ustanovili lakše ozljede.

– Momku s “jedinice” nije ništa slomljeno. Boljet će ga, ali ne bi trebalo ostati trajnih fizičkih posljedica. Jedino psihički, to su djeca, to je ozbiljan šok. Kad ti gliser ide na tebe i udara te… – rekao je za Slobodnu glavni trener Gusara Denis Boban i objasnio kako se sve dogodilo:

– Naša dvojica veslača su bili gotovi s treningom, ali je bila gužva na pontonu i stoga su išli napraviti još jedan đir do 500 metara i nazad. Išli su propisanim putem, iskusna su to djeca, već su dugo na treninzima i regatama, najiskusniji kadeti koje imamo. Tip s gliserom je išao od Bena prema njima, sedamdesetak metara od obale, nedopuštenom brzinom. I nesreća se dogodila na ulazu u lučicu. Tu je propisana brzina 4 čvora. Bio je na terenu lučki kapetan, rekao je da je u ozbiljom prekršaju. Svima je jasno da je apsolutno i potpuno kriv.

Čamac je uništen, a cijena jednog takvoga je 15.000 eura. Uništeno je i jedno veslo, čiji par stoji 600 eura.[ad_2]

Source link