Hrvatsku na prvom Uefinom natjecanju za e-nogometne reprezentacije predstavljaju kapetan Marko Gelo i njegov suigrač Andrej Šporčić. Dvojac je Hrvatsku uspješno predstavljao u kvalifikacijama za završni turnir te je kroz doigravanje izborio mjesto među 16 najboljih e-nogometnih reprezentacija u Europi.

Nastup na završnom turniru Andrej i Marko započet će utakmicom protiv Nizozemske, koja će se odigrati 23. svibnja u 14 sati. Ovisno o ishodu navedenog susreta te rezultatu utakmice drugog para u skupini C, eVatreni nakon toga će se susresti s Crnom Gorom ili Luksemburgom. Dvije najuspješnije momčadi u skupini osigurat će mjesto u četvrtfinalu turnira, koje je uz polufinalne utakmice i finale na rasporedu 24. svibnja.

Sve utakmice Hrvatske na eEuru 2020. godine (osim prve utakmice u skupini) moći ćete pratiti putem izravnog prijenosa na YouTube kanalu i službenim internetskim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Uz Hrvatsku, na turniru sudjeluju i Francuska, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Izrael, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Rumunjska, Srbija, Danska, Crna Gora, Španjolska i Turska.

Hrvatska nije imala lagan zadatak, ali se kroz dva kruga kvalifikacija plasirala na eEuro 2020. U prvom krugu naši su ‘gameri’ bili uspješniji od Belgije, Armenije, Češke i Cipra, dok je od njih bila bolja samo Francuska, pa su se tako kvalificirali u play-off. I tamo je bilo napeto, Hrvatska je na koncu bila trećeplasirana u skupini 1 (iza Crne Gore i Austrije, a ispred Portugala i Finske), pa stigla na Europsko prvenstvo. 

Source link