[ad_1]

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Žena mi je luda za biljkama u tegli, a ja bi ih najradije zapalio
Christine Krkach Vlasnica tvrtke za organizaciju prostora ‘The OCD’ Christine Krkach podijelila je nedavno jedan organizacijski savjet za koji kaže da štedi vrijeme i novac. Krkach je na blogu portala Kidspot napisala da lijepljenje etiketa i obilježavanje stvari pomaže da prostor bude uredan jer točno u svakom trenutku znate što imate, a što vam možda nedostaje.
Kad je riječ o hrani i drugim proizvodima s rokom trajanja – poput lijekova i kozmetike – Krkach predlaže naljepnice u boji, što će vam pomoći prisjetiti se da se proizvod mora potrošiti, kao i do kad ga treba upotrijebiti ili baciti.

Isto tako savjetuje i da na namirnice koje su u plastičnim ili staklenim posudama u hladnjaku lijepite drugačije naljepnice nego na druge stvari, tako da vas naljepnica podsjeti da je to stvar sa rokom – da znate da se treba potrošiti i da ne kupujete novo dok ne potrošite stare zalihe.

Ona podsjeća i da uvijek provjerite poleđinu pakiranja; jer ponekad piše da se proizvod može koristiti samo nekoliko dana od otvaranja. 

17 STVARI U KUĆANSTVU

Ove stvari imaju rok trajanja: Produžni kabel, ručnik, jastuk

– Ja na sve stavljam naljepnice i to mi pomaže da se organiziram – kaže Krkach i savjetuje ‘jednu boju naljepnica za svaku godinu’, a na nju možete napisati mjesec kad ističe rok trajanja. Tako ćete, ako npr. za 2020 koristite žutu, iduće godine kad promijenite boju znati da proizvode sa žutom oznakom treba prve potrošiti. 

Isti se koncept, dodaje, može jednostavno primijeniti i na toaletne i higijenske potrepštine koje često dugo stoje u ormarima ili ladicama.

Njen je trik na Twitteru podijelio i korisnik Matt Tee (@MattTee) koji je dodao da na pakete ribe i mesa meso obavezno piše datum kad im ističe rok, pa prema tome odluči i što će taj dan kuhati.

RIJEČ STRUČNJAKA

Tri stvari su presudne: Kako izabrati pravu nijansu pudera?

– Tako jednostavna stvar, a toliko vremena uštedi i ne moram stalno ‘razbijati glavu’ s takvim stvarima – napisao je netko u komentarima.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Sobne biljke venu? Radite li sve kako treba – voda, zemlja…
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

[ad_2]