[ad_1]

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković odbacio je u utorak ideju o velikoj koaliciji poručivši kako “to nije opcija koja ih zanima”, a ustvrdio je i da SDP nema čovjeka koji bi mogao parirati Andreju Plenkoviću. 
POGLEDAJTE VIDEO: HDZ ‘ide jako’ u izbore!

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

“Nisu to opcije koje nas zanimaju. Smatramo da ćemo ostvariti relativnu pobjedu i pronaći partnere za formiranje Vlade i izbjeći povezivanje s SDP-om”, rekao je Jandroković u emisiji “1 na 1” HTV-a.

OPORAVAK SLAVONIJE

Bernardić: ‘Industrija u Osijeku je uništena. To je stvarnost’

Od Zorana Milanovića, kaže, očekuje da bude predsjednik svih građana RH, a osvrnuo se i na njegovu ulogu u predizbornoj kampanji.
“Na određeni način on bira stranu te na diskretan način pokušava pomoći SDP-u. SDP nema čovjeka koji može parirati Andreju Plenkoviću. SDP po meni ima čovjeka (Davor Bernardić) koji nije dorastao kao niti čovjek niti kao političar da se s time nosi”, kazao je Jandroković.

MEDVED:

‘Penavi sretan put ako ne vidi svoju perspektivu u HDZ-u’

Dodao je kako da bi netko bio premijer mora imati više od običnih političkih svojstava, “nešto što vas čini snažnim i odgovornim čovjekom, a ljudskost je također bitna da biste se mogli nosili s velikim izazovima i upravljati državom”.
Upitan o vladi nacionalnog spasa u slučaju drugog vala koronavirusa rekao je kako za sada ne vidi potrebu za takvom vladom.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Nakon Dobrovića, Strenja objavila da napušta politiku

“Prvo treba vidjeti rezultate, za sada ne vidim potrebu za vladom nacionalnog jedinstva. Koji bi nama bili partneri u toj velikoj koaliciji? Ovi jučer ili danas, koji su pokazali s koliko se neodgovornosti odnose prema ozbiljnim pitanjima. Ja ih tamo zaista ne vidim”, ustvrdio je Jandroković.
Mišljenja je i kako je oporbu, koja je posljednjih mjeseci žestoko zagovarala izbore, sada strah jer su premijer Plenković, HDZ i Vlada odlično odradili posao u koronakrizi te je stoga oporba “na ružan i neprimjeren način” krenula s difamacijama članova Stožera. (eg)

Tema: Hrvatska

[ad_2]