Čelnici Uefe ne odustaju od ideje da se tekuća sezona Lige prvaka privede kraju. Već tjednima razmatraju brojne opcije, a ako to epidemiološka situacija dopusti, utakmice bi se mogle igrati u kolovozu. 

Formirana je radna grupa koju čine Uefa, Udruženje europskih klubova (ECA) te Udruženje europskih liga koje čine predstavnici nacionalnih prvenstava diljem Europe. Bundesliga se vratila na travnjake prošli vikend, ostala prvenstva bi se trebala nastaviti sredinom lipnja, a donesena je i i odluka o Ligi prvaka. 


Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELLNaime, sve će se nastaviti u kolovozu i cilj je prvo odraditi preostale dvoboje osmine finala, a onda bi se uz preostalim fazama igrala samo jedna utakmica. Dakle riječ je o četvrtfinalima i polufinalima.

No to je samo prijedlog koji tek mora blagosloviti Izvršni odbor Uefe, a oni se navodno slažu s ovakvom odlukom. Sve će se znati nakon sastanka 17. lipnja, a istim principom bi se trebala nastaviti i Europska liga.

Do sad su četvrtfinale osigurali Atletico Madrid, Leipzig, PSG i Atalanta, a svoje dvoboje moraju još odraditi Manchester City – Real Madrid (2-1), Barcelona – Napoli (1-1), Lyon – Juventus (1-0) te Chelsea – Bayern (0-3).
ITA, UEFA CL, SSC Napoli vs FC Barcelona | Autor: EXPA/PIXSELL

Foto: EXPA/PIXSELLTakođer, plan što se tiče finala je ostao isti. Finale Lige prvaka će se igrati u Istanbulu, a klubovi će dobiti slobodan rujan kako bi se pripremili za početak nove sezone koja će vjerojatno započeti kasnije od očekivanog. Korona virus je sve poremetio i odgodio, ali nadamo se da će se uskoro sve vratiti u normalu. Bez vrhunskog nogometa bili smo skoro dva mjeseca, prvi su započeli Nijemci, a sada su na redu ostale lige. Naravno, sve ovisi o epidemiološkim situacijama u pojedinim zemljama.

Source link