[ad_1]

Nakon što je, zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj, 11. ožujka donesena odluka o odgađanju Porina, Unison – Hrvatski glazbeni savez i Upravni odbor Porina, uvažavajući mišljenje i prognozu struke, donijeli su odluku da se dodjela 27. glazbene nagrade Porin po prvi put u svojoj dugoj povijesti, održi isključivo kao TV emisija na HRT-u. 
Svi sudionici javljali su se iz svojih domova, kako i priliči trenutačnoj situaciji. Novac kojim bi udruge utemeljitelji (HDS i HGU) podržale glazbenu nagradu Porin, preusmjerene su u fondove pomoći glazbenicima u ovim teškim vremenima.

NA HRT-U

Ipak će biti Porina: Prvi put će se emitirati kao TV emisija…

Večer je otvorio Damir Urban, a i ove godine domaćini su Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Porin za ‘Najbolji album rock glazbe’ otišao je u ruke grupe Psihomodo Pop, a riječ je o albumu ‘Digitalno nebo’. 
– Ne mogu vjerovati. Evo tu je cijeli bend. Hvala svima koji su nam pomogli da snimimo album – rekao je Davor. Album ‘Organic Intelligence’ izvođača Joe Kaplowitza i Jazz orkestra HRT-a osvojio je Porin u kategoriji ‘Najbolji jazz album’. 
Vannin album ‘Izmiješane boje’ osvojio je Porin u kategoriji ‘Najbolji album pop glazbe’. Porin za ‘Najbolje likovno oblikovanje albuma’ dobio je Dalibor Barić za album ‘Iz kapetanovog dnevnika’. Još jedan Porin dobio je album ‘Digitalno nebo’, ali ovaj put u kategoriji ‘Najbolji video broj’. 

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

U kategoriji ‘Najbolja instrumentalna izvedba’ (izvan klasične i jazz glazbe) Porin je osvojila izvedba ‘Eternautova tema’. Najbolji instrumentalni album ove godine je album ‘Timeline’ u izvedbi Ivana Pešuta. 
Porina za ‘Najbolji koncertni album’ dobio je ‘Live at Lisinski’ odnosno Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija. Porin je osvojio i Neno Belan u kategoriji ‘Najbolji album s raznim izvođačima’. 
Glazbenu nagradu Porin 2020. u kategoriji ‘Najbolji album popularne duhovne glazbe’ osvojio je album ‘Gospel on Guitar’, a izvođači su Andrej Grozdanov i World Guitarist. 
Najbolji tematsko povijesni album je album ‘Arsen Dedić: Rane Godine (kronologija 1962.-1964.), a autor izdanja je Siniša Škarica. U kategoriji ‘Najbolji album za djecu’ Porin je osvojio album ‘Kišni razdraganci’, a izvođači su Ivanka i Mrle. 
Upravni odbor Porina dodijelio je ‘Porin za životno djelo’ hrvatskom skladatelju i dirigentu koji iza sebe ima preko stotinu skladbi napravljenih za različite ansambl, a riječ je o Tomislavu Uhliku. Istu nagradu, odnosno ‘Porin za životno djelo’ dobila je i glazbena diva Josipa Lisac. 

Foto: Marko Prpic/Pixsell

Porin u kategoriji ‘Novi izvođač godine’ osvojio je J.R. August. U kategoriji ‘Najbolja produkcija albuma klasične glazbe’ dva su dobitnika, a Porin osvajaju glazbeni producenti Darko Petrinjak, Goran Listeš i Ištvan Romer za album ’35 godina’ te Krešimir Selektović za album ‘Introspekcija’. 
Glazbenik Božidar Pandurić s albumom ‘Vjekoslav Nježić: Autorski album’ osvojio je Porin u kategoriji ‘Najbolja snimka albuma klasične glazbe’. 
I u kategoriji ‘Najbolja snimka’ dva su dobitnika. Duško Mandić osvojio je Porin za snimku ‘Noć u klubu’ te Goran Martinac s ‘Live at Lisinski’. Vojko V imao je čast proglasiti Album godine – ‘Dangerous Waters’ J.R. Augusta
U kategoriji ‘Najbolja produkcija’ Porina osvaja Duško Mandić za album ‘Povratak prvoj ljubavi’. Ante Gelo osvojio je Porina u kategoriji ‘Najbolji aranžman’. 

PORIN

Večeras nas očekuje najposebniji Porin u njegovoj povijesti!

Porin u kategoriji ‘Najbolji muška vokalna izvedba’ otišao je u ruke Marka Tolje za izvedbu ‘Još jedan dan’, a ove godine najbolja ženska vokalna izvedba prema odluci Upravnog odbora Porin je izvedba pjesme ‘Što te nema’ glazbenice Amire Medunjanin. 
Porin za ‘Najbolji album pop folklorne glazbe’ osvojio je album ‘Festival kajkavskih popevki – Krapina 2019.’, najbolji album tamburaške glazbe je album ‘Kajkavski biseri’, a kada je riječ o klapskim albumima Porin je osvojio album ’53. Festival dalmatinskih klapa Omiš’ – Nove skladbe’. 
U kategoriji ‘Najbolja izvedba Jazz glazbe’ Porin su osvojili Joe Kaplowitza i Jazz orkestra za skladbu ‘Time to go’. Mia Dimšić i Marko Tolja osvojili su Porin u kategoriji ‘Najbolja vokalna suradnja’, a Urban&4 osvojili su prestižnu nagradu i u kategoriji ‘Najbolja izvedba grupe s vokalom’. 
Najbolji album klupske glazbe je album ‘Povratak prvoj ljubavi’, a u kategoriji ‘Najbolji album zabavne glazbe’ pobjednica je Domenica s albumom ‘Ćiribu Ćiriba’. Ove godine Porin u kategoriji ‘Pjesma godine’ otišao je u ruke Damira Urbana čija je pjesma ‘Iskra’ osvojila slušatelje.
POGLEDAJTE VIDEO: 
 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

[ad_2]