[ad_1]

Ovog ponedjeljka u goste nam stiže Mia Dimšić!

Zabava se nastavlja uz serijal koncerata koje Ante Gelo donosi sa svojim glazbenim prijateljima preko Jutarnjeg lista na stranici jutarnji.hr, Facebooka, MAX TV-a i MAX TV2GO, preko kojih ulaze u domove ljudi, a sve uz podršku Hrvatskog Telekoma, Podravke i Huaweija.

Popularna Osječanka opisuje što publika može očekivati u ponedjeljak, u 20 sati, ali i glasno dijeli svoja razmišljanja.

– Zamišljam koncert kao spontano, neopterećeno i veselo iskustvo. Imamo okvirnu set-listu, ali sigurna sam da će u nekom trenutku stvari otići u neplaniranom smjeru, jer je upravo to čar live svirke. Nadam se da ćemo ljudima donijeti barem malo radosti dok su doma.

Domaćin ti je Ante Gelo, koji je i pokrenuo seriju koncerata, a ti upravo s njim imaš glazbenu poveznicu od svojih početaka.

– Ante Gelo odsvirao je nekoliko instrumentalnih dionica na mojem prvom singlu “Budi mi blizu”, kad još nisam poznavala gotovo nikoga s glazbene scene, i nisam mogla vjerovati da će čovjek njegove reputacije zbog jedne pjesme doći u Gradište kraj Vinkovaca u Slavoniji, gdje smo snimali. Odmah mi je bilo jasno o kakvoj je toploj, otvorenoj i pozitivnoj osobi riječ, i naša suradnja i prijateljstvo otad ne staju. Posljednja suradnja je baš pjesma “Sva blaga ovog svijeta” u duetu s Markom Toljom, za koju je Ante radio aranžman, a ujedno i naša posljednja televizijska izvedba prije karantene, na dodjeli nagrada “Zlatni studio”, koja će zauvijek ostati u predivnom sjećanju.

Zagreb, 110119.
Koranska ulica.
Ante Gelo, muzicar, producent i kompozitor.
Foto: Darko Tomas / CROPIX

Darko Tomas / CROPIX

Ante Gelo

 

Atmosfera te svirke zasigurno je drugačija nego na što si navikla.

– Sigurna sam da ćemo se u hodu sjetiti nekih pjesama koje nismo uopće planirali svirati te kako će između pjesama biti malo priče jer Ante uvijek želi spomenuti i pohvaliti sve ljude s kojima je radio, i talentirane umjetnike vezane uz prostor izvođača koji mu dolazi u goste. Svakako ćemo se dotaknuti bogate osječke i slavonske scene iz koje sam potekla, a i nekih dragih zajedničkih prijatelja, sve to popraćeno prigodnim glazbenim brojevima.

Život nam se svima okrenuo naglavačke. Kako provodiš vrijeme? Inspirira li te uopće ovo vrijeme za pisanje novih pjesama?

Jako mi nedostaju svirke, ali i kontakt s puno ljudi općenito. Nedostaju mi okupljanja bilo kakve vrste, jer je priroda mog posla ipak takva da sam na to navikla i da mi je bilo dio svakodnevice. Do prije nekoliko mjeseci bilo bi mi nezamislivo mjesec dana nigdje ne otputovati, a sada se tješim brojnim aktivnostima za koje inače ne bih imala vremena. No ono što sam svakako primijetila jest to koliko je teško pisati pjesme kad se ništa ne događa. Iako imam više vremena nego inače, fali mi te neke dinamike koja u meni budi želju za pisanjem. Nadam se da će se to u dogledno vrijeme promijeniti pa da ova karantena ipak iznjedri koju novu pjesmu.

Osijek, 120917.
Mia Dimsic, glazbenica
Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Emica Elvedji / CROPIX

Mia Dimšić

 

Jesi li u međuvremenu zbog ostanka kod kuće našla neku novu zabavu tipa kuhanja, vježbanja…?

– Jesam, trudim se zabaviti na raznorazne načine. Dvije stvari na koje se prije nikako nisam mogla natjerati ili nisam imala vremena – kuhanje i vježbanje – sada su na gotovo svakodnevnom rasporedu pa se ne mogu požaliti jer ću svakako iz ove situacije izaći bogatija za nova iskustva. Trudim se i vježbati instrumente, puno čitam, a tu i tamo nešto i snimam uz svoju kućnu opremu.

Mia želi ostati pozitivna dok se ne dogode bolji uvjeti za ono što najviše volimo i za što živi; koncerte uživo.

Uživajte uz Huawei zvučnike i slušalice: Za stvarni, neponovljiv doživljaj slušanja

Online koncerte pratite uz vrhunske bežične slušalice Huawei FreeBuds 3, koje pružaju neponovljiv doživljaj slušanja, a njihova posebnost je inteligentno smanjenje buke.

(191121) -- FARWANIYA GOVERNORATE (KUWAIT), Nov. 21, 2019 -- Photo taken on Nov. 21, 2019 shows Huawei's Freebuds 3 earphones at a launch event in Farwaniya Governorate, Kuwait. Chinese technology and smartphone giant Huawei unveiled its FreeBuds 3 earphones on Thursday to Kuwaiti consumers. (Photo by Asad/, Image: 484236241, License: Rights-managed, Restrictions: WORLDWIDE RIGHTS AVAILABLE EXCLUDING CHINA, HONG KONG ONLY. End users shall not licence, sell, transmit, or otherwise distribute any photographs represented by eyevine, to any third party. Contact eyevine for more information: Tel: +44 (0) 20 8709 8709 Ema, Model Release: no, Credit line: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Huawei FreeBuds 3

 

 

 

 

 [ad_2]