[ad_1]

Sa naslovnice najtiražnijeg španjolskog i jednog od najuglednijih sportskih listova svijeta, španjolske Marce, danas se smiješi hrvatski nogometni majstor, veznjak Barcelone i ‘Vatrenih’ – Ivan Rakitić (32).

POGLEDAJTE VIDEO: IVAN RAKITIĆ

Gro velikog intervjua odnosi se, naravno, na posljedice pandemije korona virusa koji je poharao Španjolsku, Europu i svijet. Rakitić nema puno dvojbi kad ga se stavi pred izbor ‘Igrati ili ne’?

– Svaka zemlja ima svoju specifičnu situaciju i poštujem odluku svake Vlade. Hvala Bogu, svi su moji najmiliji zdravi. Situacija se u mnogim zemljama planira vratiti u normalu. Diljem Europe ljudi će se polako vraćati na radna mjesta, morat će raditi da bi prehranili obitelji. Mislim da isto treba vrijediti i za nas nogometaše – priča Rakitić.

– Da, ja želim igrati nogomet i spreman sam preuzeti rizik koji ide s tim! Znamo kolike brojne egzistencije ovise o tome da se nogomet igra. Naravno, treba preuzeti sve moguće mjere opreza, ali ja sam spreman riskirati – kaže Barcelonin ‘Vatreni’.


Foto: Marca– Mi nogometaši smo jako puno dobili od nogometa. Navijači plaćaju godišnje pretplate, televizijske pretplate, kupuju dresove… Svaki put kad vidim klinca obučenog u moj dres pomislim koliko su se njegovi roditelji morali potruditi da taj dres zarade. Ne znam jesmo li išta dužni navijačima, ali znam koliko im je nogomet važan i mislim da im trebamo opet dati utakmice.

Ostanak u Barceloni ili odlazak o kojem se već dugo priča?

– Moj jedini plan je što prije opet igrati i što više uživati u nogometu. U naponu snage sam, a za odluke vezane uz ugovore bit će vremena kada završi ova sezona – rekao je Ivan Rakitić.

Španjolska je pandemijom najpogođenija europska zemlja. U trenutku objave ovog teksta Španjolska bilježi 237 tisuća zaraženih više od 24 tisuće preminulih uslijed posljedica korona virusa.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA[ad_2]

Source link