[ad_1]

Pet bivših direktora španjolskog nogometnog prvoligaša Osasune i dva bivša igrača Betisa osuđeni su u petak na zatvorske kazne zbog niza optužbi za korupciju.

Najveću kaznu dobio je nekadašnji direktor Odasune Angel Vizcay koji je dobio osam godina i osam mjeseci kazne zbog netransparentnog trošenja novca, krivotvorenja računa i sportske korupcije. Uz tto će on i ostala četiri direktora morati vratiti klubu 2,340,000 eura.
BIVŠI PREDSJEDNIK BARCELONE:


‘U zatvoru su mi dali vazelin i četiri paketa prezervativa…’


Bivši igrači Betisa Antonio Amaya i Xavi Torres kažnjeni su sa po godinom zatvora zbog umiješanosti u sportsku korupciju.

Sud u Španjolskoj je dokazao kako su u sezoni 2013/14. direktori Osasune dogovorili isplatiti Amayi i Torresu po 650,000 eura kako bi pomogli Betisu svladati Valladolid u pretposljednjem kolu Primere, a zatim namjerno izgubiti od Osasune u posljednjem kolu kako bi sastav iz Pamplone zadržao prvoligaški status.

Betis, koji je i prije ta posljednja dva kola izgubio izglede za ostanak, svladao je Valladolid sa 4-3, a potom izgubio 1-2 od Osasune. Ipak, niti to nije bilo dovoljno Osasuni da ostane u ligi.[ad_2]

Source link